Maslové belgické z Liege

Maslové belgické z Liege

Ak chceme ochutnať naozaj tie najlepšie recepty na vafle, potom je táto receptúra skutočne skvelým favoritom. Nielen, že sú úžasne nadýchané, ale aj perfektne sladučké a jemné.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček mlieka
  • 2 lyžičky sušeného droždia
  • 3 polievkové lyžice hnedého cukru
  • 4 a 1/4 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 14 lyžíc rozpusteného neslaného masla
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček práškového cukru

Postup:

  • Zahrejeme mlieko, aby bolo vlažné a pridáme doň droždie a hnedý cukor. Ľahko zamiešame a necháme 15 minút na teplom mieste.
  • Do nádoby stojanového mixéra/kuchynského robota nasypeme polohrubú múku, soľ, vanilkový extrakt, rozpustené maslo a vajcia.
  • Prilejeme pripravený kvások a nasadíme miešací nástavec.
  • Na nízku rýchlosť miešame, aby sa všetko premiešalo. Potom prepneme na najvyššiu rýchlosť a šľaháme po dobu 1 minúty.
  • Pridáme práškový cukor a znova premiešame.
  • Nádobu vyberieme zo stojana, cesto preložíme do inej misky, zakryjeme utierkou a necháme 2 hodiny kysnúť na teplom mieste.
  • Po uplynutí tejto doby rozdelíme cesto na 8 rovnakých kúskov a predhrejeme si vaflovač. Povrch na pečenie postriekame kuchynským sprejom.
  • Jeden kúsok cesta po druhom vložíme do prostrednej časti vaflovača a pečieme 4 až 5 minút.
  • Takto upečieme všetky kúsky a ozdobíme podľa chuti. Napríklad čučoriedkami a jahodami so šľahačkou.
Jemné cesto na belgické vafle z Liege.
Zdroj: https://simplyhomecooked.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.