Ak chceme ochutnať naozaj tie najlepšie recepty na vafle, potom je táto receptúra skutočne skvelým favoritom. Nielen, že sú úžasne nadýchané, ale aj perfektne sladučké a jemné.
Ingrediencie:
- 1 hrnček mlieka
- 2 lyžičky sušeného droždia
- 3 polievkové lyžice hnedého cukru
- 4 a 1/4 hrnčeka polohrubej múky
- 1 lyžička morskej soli
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 14 lyžíc rozpusteného neslaného masla
- 2 vajcia
- 1 hrnček práškového cukru
Postup:
- Zahrejeme mlieko, aby bolo vlažné a pridáme doň droždie a hnedý cukor. Ľahko zamiešame a necháme 15 minút na teplom mieste.
- Do nádoby stojanového mixéra/kuchynského robota nasypeme polohrubú múku, soľ, vanilkový extrakt, rozpustené maslo a vajcia.
- Prilejeme pripravený kvások a nasadíme miešací nástavec.
- Na nízku rýchlosť miešame, aby sa všetko premiešalo. Potom prepneme na najvyššiu rýchlosť a šľaháme po dobu 1 minúty.
- Pridáme práškový cukor a znova premiešame.
- Nádobu vyberieme zo stojana, cesto preložíme do inej misky, zakryjeme utierkou a necháme 2 hodiny kysnúť na teplom mieste.
- Po uplynutí tejto doby rozdelíme cesto na 8 rovnakých kúskov a predhrejeme si vaflovač. Povrch na pečenie postriekame kuchynským sprejom.
- Jeden kúsok cesta po druhom vložíme do prostrednej časti vaflovača a pečieme 4 až 5 minút.
- Takto upečieme všetky kúsky a ozdobíme podľa chuti. Napríklad čučoriedkami a jahodami so šľahačkou.