Tento recept na lososa na masle upravený na panvici je skvele dochutený rozmarínom, ktorý skvele dokresľuje celý gurmánsky zážitok, hlavne keď k nemu naservírujete aj tieto krémové savojské zemiaky .
Čo budeme potrebovať
- 750 g lososa s kožou
- 2 lyžice slaného masla
- štipka morskej soli
- štipka čierneho korenia
Na bylinkovú omáčku
- 60 g slaného masla
- ½ lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- 2 lyžice rozmarínu čerstvého (jemne nasekaného)
- štipka morskej soli
- štipka čierneho korenia
Postup
- Mäsitú stranu steakov z lososa posypte štipkou soli a korenia.
- Zahrejte jednu alebo dve lyžice masla na dobrej nepriľnavej panvici na stredne vysokú teplotu.
- Keď je panvica rozpálená a maslo začne peniť, vložte lososa do panvice kožou dole.
- Opekajte 5-7 minút. Nehýbte s ním.
- Opatrne otočte lososa a opekajte ďalšie 3 minúty. Preložte na tanier, prikryte a udržujte v teple pri príprave maslovej omáčky.
- V rovnakej panvici rozpustite na nízku teplotu maslo, kým nie je ľahko zlaté a nezačne peniť.
- Všľahajte čerstvú citrónovú šťavu, rozmarín, soľ a korenie.
- Premiešajte a varte na nízku teplotu 4 – 5 minút, kým maslo nezezlátne.
- Pokvapkajte s ňou pripraveného lososa.
Lososa s maslom si pripravíte jedine na kvalitnej panvici. Preto sa pozrite na našu recenziu na grilovacie panvice , ktoré vám pomôžu tento recept dotiahnuť k dokonalosti!