Pivo a česká kuchyňa patria bezpochyby k sebe.
Využite ho nielen ako nápoj, ktorým rozmanité pochúťky zapijete, ale aj ako jednu z ingrediencií pri vlastnom varení!
Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na mäso na pive.
Skvele ním ozvláštnite chuť bravčového, hovädzieho i hydinového mäsa.
Navyše príprava týchto pokrmov je veľmi jednoduchá a chutný výsledok je vždy zaručený.
Použiť môžete pivo svetlé aj tmavé.
Naše recepty
Pivo v kuchyni
Pivo sa pri varení najčastejšie používa troma rôznymi spôsobmi :
- Marinovanie mäsa v marináde , ktorej dôležitou súčasťou je okrem korenia tiež pivo,
- ďalej sa pivo pridáva pri varení ako jedna z ingrediencií,
- a na podlievanie mäsa pri pečení , napríklad namiesto vody či vývaru.
Mimochodom pivo sa pri varení, dusení či pečení využívalo už v stredoveku. Používalo sa najmä pri príprave zveriny a rýb. Použiť pri príprave mäsových pokrmov môžeme, dá sa povedať, všetky typy piva. Čierne pivo dodá pokrmom ľahko sladkastejšiu chuť ako pivo svetlé. Pivo ale v kuchyni využijete aj pri príprave najrôznejších cestíčok na obaľovanie, ďalej pri príprave rozmanitého pečiva, ako sú napríklad vyhlásené pivné rožky, výborná je aj pivná polievka či burty na pive.
A ako ste si na našich receptoch pochutnali vy? Napíšte nám do komentárov!