Každý má rád tajný recept na šašlik, ktorý sa obvykle dedí z rodiny na rodinu. O tom, aký krehký a chutný mäsový špíz je, často rozhoduje tajná marináda, o ktorú sa s vami podelíme.
Čo budeme potrebovať
- 2 kg mletého bravčového mäsa
- 1 lyžička bobkového listu v prášku
- 4 stredné cibule (nakrájané nadrobno)
- 2 lyžičky soli
- 2 lyžičky korenia podľa chuti
- 2 lyžice oleja
- 250 ml minerálnej vody
- pálivá paprika (voliteľne)
Postup
- Vo veľkej mise zmiešajte mäso, nakrájanú cibuľu, bobkový list, soľ, olej a vodu.
- Rukami všetko premiešajte, dajte cez noc do chladničky marinovať, minimálne však na 4 hodiny.
- Mäso tvarujte do guličiek a tie potom opatrne napichnite na kovové špajle a položte ich na plech do rúry.
- Predhrejte si rúru na 200 stupňov.
- Vložte šašlik do rúry a pečte prikrytý alobalom približne 30 minút.
- Potom alobal zložte a pečte ďalších 20 minút.