Pokiaľ milujete hovädzie mäso a cestoviny, potom vám tento variant burgundského hovädzieho rozhodne kvapne do noty. Je veľmi lahodné a príprava jednoduchá.
Ingrediencie:
- 1,5 kg chudého hovädzieho mäsa
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 3 stredne veľké mrkvy
- 1 balenie rozmrazenej perlovej cibule
- 250 g hnedých šampiňónov
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 hrnček hovädzieho vývaru
- 1 hrnček suchého červeného vína
- 1 malý paradajkový pretlak
- 1 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 vrecko vaječných rezancov (500 g)
- 1 hrsť čerstvého tymiánu
Postup:
- Mrkva aj huby očistite a nakrájajte na plátky.
- Cesnak olúpte a rozdrvte, ideálne v kuchynskom mažiari.
- Hovädzie mäso nakrájajte na rovnako veľké kusy a dajte ho do misy.
- Zasypte ho v mise múkou a dôkladne premiešajte.
- Pripravte si pomalý hrniec a dajte doň mäso, mrkvu, cibuľu aj huby.
- Hovädzí vývar zmiešajte s červeným vínom, paradajkovým pretlakom, soľou, rozmarínom, tymiánom a čiernym korením.
- Dobre premiešanú zmes vlejte do pomalého hrnca k mäsu a zamiešajte.
- Zaklopte a varte na stredný stupeň po dobu 8 hodín.
- Pred koncom varenia stačí len uvariť rezance podľa pokynov, ktoré sú uvedené na obale.
- Servírujte tak, že na tanier dáte časť varených rezancov a zalejete hovädzím po burgundsku.
- Pred podávaním ešte ozdobte čerstvým tymianom.