Mäso na víne so šampiňónmi a vaječnými rezancami

Mäso na víne so šampiňónmi a vaječnými rezancami

Pokiaľ milujete hovädzie mäso a cestoviny, potom vám tento variant burgundského hovädzieho rozhodne kvapne do noty. Je veľmi lahodné a príprava jednoduchá.

Ingrediencie:

  • 1,5 kg chudého hovädzieho mäsa
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 3 stredne veľké mrkvy
  • 1 balenie rozmrazenej perlovej cibule
  • 250 g hnedých šampiňónov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 hrnček hovädzieho vývaru
  • 1 hrnček suchého červeného vína
  • 1 malý paradajkový pretlak
  • 1 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička sušeného rozmarínu
  • 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 vrecko vaječných rezancov (500 g)
  • 1 hrsť čerstvého tymiánu

Postup:

  • Mrkva aj huby očistite a nakrájajte na plátky.
  • Cesnak olúpte a rozdrvte, ideálne v kuchynskom mažiari.
  • Hovädzie mäso nakrájajte na rovnako veľké kusy a dajte ho do misy.
  • Zasypte ho v mise múkou a dôkladne premiešajte.
  • Pripravte si pomalý hrniec a dajte doň mäso, mrkvu, cibuľu aj huby.
  • Hovädzí vývar zmiešajte s červeným vínom, paradajkovým pretlakom, soľou, rozmarínom, tymiánom a čiernym korením.
  • Dobre premiešanú zmes vlejte do pomalého hrnca k mäsu a zamiešajte.
  • Zaklopte a varte na stredný stupeň po dobu 8 hodín.
  • Pred koncom varenia stačí len uvariť rezance podľa pokynov, ktoré sú uvedené na obale.
  • Servírujte tak, že na tanier dáte časť varených rezancov a zalejete hovädzím po burgundsku.
  • Pred podávaním ešte ozdobte čerstvým tymianom.
Vaječné cestoviny s mäsovou zmesou so šampiňónmi z pomalého hrnca.
Zdroj: https://www.myrecipes.com/

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.