S týmto receptom sa nebudete nijako trápiť. Je to tak trochu šup šup. Rýchla príprava a skvelá chuť. Možno to pri servírovaní nebude vyzerať ako jedlo z nejakej vyhlásenej reštaurácie, ale rozhodne bude stáť za to.
Ingrediencie:
- 2,5 kg bravčové pliecko
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica čerstvého tymiánu
- Hrubá morská soľ
- Mleté čierne korenie
- 4 – 5 mrkví
- 3 stonky stopkového zeleru
- 1 kg zemiakov
- 2 stredne veľké cibule
Postup:
- Cesnak olúpte a nasekajte najemno spolu s tymianom.
- Dajte do misky, pridajte soľ a korenie, premiešajte a vzniknutou zmesou obaľte mäso zo všetkých strán.
- Rúru predhrejte na 190 ° C a pripravte si vyšší pekáčik.
- Položte doň mäso tukovou stranou nahor a trochu podlejte.
- Vložte do rúry a pečte zhruba 2 a pol hodiny.
- Medzitým si očistite zeleninu, pokrájajte na podobne veľké kusy a cca 45 minút pred koncom pečenia pridajte k mäsu do pekáča.
- Pečte s mäsom a až bude zelenina mäkká, preložte ju na servírovací tanier a nechajte zhruba 10 – 15 minút odpočívať.
- Nakoniec k zelenine pridajte aj mäso, prelejte šťavou z pekáča a môžete servírovať.
- Ako príloha je ideálny čerstvý chrumkavý chlieb.