Mäso pod perinou nie je krycí názov pre dobre schované zvyšky od večere, ale spôsob pečenia, kedy ďalšími ingredienciami pokryjeme pripravované mäso.
My si pre vás tentoraz pripravili recepty na mäso pod perinou 5x inak, kde vám predstavíme nielen rôzne mäsá, ale aj rôzne druhy periniek.
Vyskúšajte napríklad syrovú, zelerovú či batátovú perinku.
Pochutnáte si!
Naše recepty
Príprava mäsa
- Pri korenení je najlepšie postupovať tak, že buď koreníme viac mäso alebo perinku . Nezabúdame na to, aby korenie ladilo s ďalšími surovinami.
- U hovädzieho a bravčového mäsa volíme postup obvyklý pri zapekaní. Pripravené mäso opečieme rýchlo na tuku po oboch stranách , aby sa vytvorila kôrka, ktorá nebude prepúšťať pri ďalšom pečení šťavu z mäsa, a to tak zostane šťavnaté.
- Potom mäso narovnáme do pekáča alebo zapekacej misky a podlejeme výpekom.
- Perinku dávame podľa jej zloženia hneď alebo až na takmer mäkké mäso.
Perina na mäso
- Perinka by nemala byť len jednotlivé suroviny, ktoré sa zapekajú spoločne s mäsom, ale mala by sa podobať nákypu .
- Perinka zo syrov je najrýchlejšia a najdostupnejšia. Často používaným syrom je tvrdý strúhaný syr eidam alebo chuťovo výraznejší údený syr.
- Ale môže to byť aj Niva alebo niektoré tavené syry .
- Syry dopĺňame kyslou smotanou alebo bielym jogurtom a vajcami. Vajcia môžeme do syrovej zmesi len zamiešať alebo z bielkov ušľahať sneh, ktorý syrovú perinku nakyprí .
- Na spestrenie môžeme pridať aj jemne krájanú šunku, sterilizovaný hrášok alebo inú zeleninu.
- Syrová perinka je rýchlo zapečená, takže ju dávame až na mäkké mäso.
Už máte upečené aj s perinou? Pochváľte sa priateľom na Facebooku , je to jednoduché, pod textom je k tomu modré tlačidlo!