Mäsová krémová polievka so zeleninou

Mäsová krémová polievka so zeleninou

Milujete mäso a nechcete sa ho v žiadnom pokrme vzdať?

Pre tento prípad sme pre vás prichystali recept na polievku z hovädzieho mäsa.

INGREDIENCIA

  • 1 kg predného hovädzieho mäsa
  • 1-2 stredne veľké cibule
  • 100 g zeleru
  • 1 väčší petržlen
  • 5-6 zemiakov
  • 2-3 mrkvy
  • 2-3 cukety
  • 1 téglik (200 ml) 12% smotany na varenie
  • Citrónová šťava
  • Soľ a korenie na dochutenie
  • 4 guličky čierneho korenia
  • 2 l vody

POSTUP

  1. Hovädzie mäso umyte, vložte do hrnca a zalejte studenou vodou.
  2. Priveďte do varu, penu z vyzrážaných bielkovín z mäsa na hladine naberte lyžicou a odstráňte ju z polievky.
  3. Pridajte koreňovú zeleninu, osoľte a pridajte celé guličky korenia.
  4. Pomaly varte pod pokrievkou pri nízkej teplote asi 2 hodiny od doby varu.
  5. Do vývaru pridajte zemiaky, mrkvu, zeler a cibuľu a varte ešte ďalších 20 minút.
  6. Polievku preceďte
  7. Zo sita vyberte mäso a nakrájajte ho na menšie kocky.
  8. Zemiaky, mrkva, cukety rozmixujte tyčovým mixérom.
  9. Mäso aj rozmixovanú zeleninu vložte späť do vývaru a rozmiešajte
  10. Pridajte smotanu na varenie a niekoľko minút povarte
  11. Dochuťte citrónovou šťavou, soľou a korením.
Mäsová krémová polievka
Zdroj: cyprusfortravellers.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.