Milujete mäso a nechcete sa ho v žiadnom pokrme vzdať?
Pre tento prípad sme pre vás prichystali recept na polievku z hovädzieho mäsa.
INGREDIENCIA
- 1 kg predného hovädzieho mäsa
- 1-2 stredne veľké cibule
- 100 g zeleru
- 1 väčší petržlen
- 5-6 zemiakov
- 2-3 mrkvy
- 2-3 cukety
- 1 téglik (200 ml) 12% smotany na varenie
- Citrónová šťava
- Soľ a korenie na dochutenie
- 4 guličky čierneho korenia
- 2 l vody
POSTUP
- Hovädzie mäso umyte, vložte do hrnca a zalejte studenou vodou.
- Priveďte do varu, penu z vyzrážaných bielkovín z mäsa na hladine naberte lyžicou a odstráňte ju z polievky.
- Pridajte koreňovú zeleninu, osoľte a pridajte celé guličky korenia.
- Pomaly varte pod pokrievkou pri nízkej teplote asi 2 hodiny od doby varu.
- Do vývaru pridajte zemiaky, mrkvu, zeler a cibuľu a varte ešte ďalších 20 minút.
- Polievku preceďte
- Zo sita vyberte mäso a nakrájajte ho na menšie kocky.
- Zemiaky, mrkva, cukety rozmixujte tyčovým mixérom.
- Mäso aj rozmixovanú zeleninu vložte späť do vývaru a rozmiešajte
- Pridajte smotanu na varenie a niekoľko minút povarte
- Dochuťte citrónovou šťavou, soľou a korením.