Mäsová nátierka z vareného mäsa – Bulharka

Mäsová nátierka z vareného mäsa – Bulharka

Pripravte si klasickú, veľmi obľúbenú, nátierku, ktorú môžete servírovať na desiatu, ale aj na večeru.

Ingrediencie

  • 300 g vareného mäsa z polievky
  • ½ baklažánu (pozdĺžne rozpoleného)
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
  • 2 strednej zelenej papriky
  • ½ čajovej lyžičky citrónovej šťavy
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3 polievkové lyžice petržlenovej vňate
  • ¾ čajové lyžičky soli
  • 2 stredné paradajky (nakrájané nadrobno)
  • 2 polievkové lyžice vínneho octu

Postup

  • Baklažán a papriky vložte na grilovaciu panvicu a jemne ich, kožou dole, opečte.
  • Následne zeleninu vložte do misky a prikryte ju potravinovou fóliou, aby sa zelenina zaparila. Nechajte stáť 10 minút.
  • Akonáhle bude zelenina vychladnutá, zložte z nej šupky.
  • Zvyšok zeleniny rozmixujte, v kuchynskom robote, do hladka a prilejte olivový olej. Poriadne zamiešajte.
  • Pridajte k zmesi varené mäso a znova rozmixujte.
  • Následne všetko preložte do misky a pridajte zvyšok ingrediencií.
  • Dochuťte soľou a korením a podávajte s opečenými toastami alebo iným obľúbeným pečivom.
  • Zvyšok nátierky uchovávajte, vo vzduchotesnej nádobe, v chladničke.

Bulharská oranžová nátierka v bielej miske, zdobená čerstvou petržlenovou vňaťou.
zdroj: mealgarden.com

Vyskúšajte tiež ďalšie recepty na nátierky z baklažánu .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.