Pripravte si klasickú, veľmi obľúbenú, nátierku, ktorú môžete servírovať na desiatu, ale aj na večeru.
Ingrediencie
- 300 g vareného mäsa z polievky
- ½ baklažánu (pozdĺžne rozpoleného)
- 2 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
- 2 strednej zelenej papriky
- ½ čajovej lyžičky citrónovej šťavy
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 3 polievkové lyžice petržlenovej vňate
- ¾ čajové lyžičky soli
- 2 stredné paradajky (nakrájané nadrobno)
- 2 polievkové lyžice vínneho octu
Postup
- Baklažán a papriky vložte na grilovaciu panvicu a jemne ich, kožou dole, opečte.
- Následne zeleninu vložte do misky a prikryte ju potravinovou fóliou, aby sa zelenina zaparila. Nechajte stáť 10 minút.
- Akonáhle bude zelenina vychladnutá, zložte z nej šupky.
- Zvyšok zeleniny rozmixujte, v kuchynskom robote, do hladka a prilejte olivový olej. Poriadne zamiešajte.
- Pridajte k zmesi varené mäso a znova rozmixujte.
- Následne všetko preložte do misky a pridajte zvyšok ingrediencií.
- Dochuťte soľou a korením a podávajte s opečenými toastami alebo iným obľúbeným pečivom.
- Zvyšok nátierky uchovávajte, vo vzduchotesnej nádobe, v chladničke.
Vyskúšajte tiež ďalšie recepty na nátierky z baklažánu .