Hovorí sa, že nemecká strava sú len burty a kapusta. Inu, kapustu v našom recepte naozaj nájdete. Vyskúšajte nasledujúci pokrm a uvidíte, že kuchyňu našich susedov nie je dobré podceňovať.
Ingrediencie
- 150 g mletého hovädzieho
- 150 g mletého bravčového
- 1/2 cibule nasekané najemno
- 1/3 hrnčeka strúhanky
- 1/2 lyžice nasekanej pažítky
- 1/2 lyžice worcesterovej omáčky
- soľ
- korenie
- 1 vajce
- 1/4 hrnčeka mlieka
- repkový olej
- 400 g kyslej kapusty
Postup
- V mise zmiešajte všetky ingrediencie s výnimkou kapusty a oleja.
- Vytvarujte fašírky (prípadne mäsové gule).
- Rozpáľte panvicu s olejom.
- Kapustu spoločne s fašírkami vložte do panvice a restujte.
- Pridajte trochu vody, priklopte a približne 15 minút duste.
- Podávajte s varenými zemiakmi.
Pripravte si aspoň jeden z našich lákavých receptov na bravčovú pečienku . Nebudete ľutovať!