Mäsové fašírky s kyslou kapustou

Mäsové fašírky s kyslou kapustou

Hovorí sa, že nemecká strava sú len burty a kapusta. Inu, kapustu v našom recepte naozaj nájdete. Vyskúšajte nasledujúci pokrm a uvidíte, že kuchyňu našich susedov nie je dobré podceňovať.

Ingrediencie

  • 150 g mletého hovädzieho
  • 150 g mletého bravčového
  • 1/2 cibule nasekané najemno
  • 1/3 hrnčeka strúhanky
  • 1/2 lyžice nasekanej pažítky
  • 1/2 lyžice worcesterovej omáčky
  • soľ
  • korenie
  • 1 vajce
  • 1/4 hrnčeka mlieka
  • repkový olej
  • 400 g kyslej kapusty

Postup

  1. V mise zmiešajte všetky ingrediencie s výnimkou kapusty a oleja.
  2. Vytvarujte fašírky (prípadne mäsové gule).
  3. Rozpáľte panvicu s olejom.
  4. Kapustu spoločne s fašírkami vložte do panvice a restujte.
  5. Pridajte trochu vody, priklopte a približne 15 minút duste.
  6. Podávajte s varenými zemiakmi.
Karbonátky z mletej a kyslej kapusty servírované s lyžicou omáčky.
www.dirndlkitchen.com

Pripravte si aspoň jeden z našich lákavých receptov na bravčovú pečienku . Nebudete ľutovať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.