Mäsové gule s orzom v omáčke z pečených paprík

Mäsové gule s orzom v omáčke z pečených paprík

V tomto pokrme je toľko skrytých vrstiev chutí! Jemné mäsové guličky z mletého hovädzieho mäsa a ricotty v kombinácii s bohatou omáčkou z baklažánu a pečených paprík spolu s orzom vytvárajú úplne luxusnú pochúťku, ktorú navyše pripravíte v jednej panvici.

Ingrediencie

  • 200 g cestovín orzo
  • 150 g nastrúhanej mozzarelly
  • 1 baklažán, nakrájaný na malé kocky
  • 1 plechovka (400 g) drvených paradajok
  • 1 malý pohár (280 g) pečených paprík, scedený
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 šalotka, nakrájaná nadrobno
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • po 1 lyžičke: údená paprika, sušené oregano, sušený tymián, sušená bazalka, chilli vločky
  • soľ + čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý tymian, na posypanie
  • olivový olej

Na mäsové guličky:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce
  • 3 lyžice strúhanky
  • 2 lyžice mlieka
  • 3 lyžice ricotty
  • po 1 lyžičke: údená paprika, sušené oregano, rasca
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný alebo nastrúhý

Postup

  1. Do vysokorýchlostného mixéra pridajte drvené paradajky, vývar, pečené papriky a paradajkový pretlak.
  2. Rozmixujte do hladka.
  3. Vložte strúhanku a mlieko do veľkej misy a dobre premiešajte, aby sa spojili.
  4. Odstavte na 5 minút.
  5. Medzitým si nakrájajte baklažán, šalotku a nasekajte cesnak.
  6. Do zmesi strúhanky a mlieka pridajte hovädzie mäso, vajcia, cesnak, ricottu, korenie, soľ a korenie.
  7. Miešajte pomocou rúk, kým sa všetko nespojí.
  8. Zmes tvarujte do guličiek.
  9. Vo veľkej panvici vhodnej do rúry rozohrejte na strednom plameni 3 lyžice olivového oleja.
  10. Mäsové guličky zo všetkých strán opečte, vyberte z panvice.
  11. Do rovnakej panvice pridajte šalotku a cesnak, restujte 2-3 minúty do zmäknutia.
  12. Pridajte 3 lyžice olivového oleja a potom kocky baklažánu.
  13. Varte 5 minút a pridajte orzo.
  14. Miešajte a varte 1 minútu.
  15. Vmiešajte paradajkovú omáčku, soľ, korenie a korenie.
  16. Priveďte do varu, prikryte a na veľmi miernom ohni varte 8 minút, kým omáčka mierne nezhustne.
  17. Čas od času premiešajte vareškou.
  18. V prípade potreby pridajte trochu vody.
  19. Medzitým si predhrejte rúru na 200 °C.
  20. Do omáčky pridajte mäsové guličky, varte 5 minút alebo pokiaľ nebude orzo al dente.
  21. Posypte mozzarellou a čerstvým tymianom.
  22. Vložte do rúry a pečte, kým sa mozzarella nerozpustí a nezezlátne, asi 10 minút.
  23. Servírujte!
Guľa z mletého hovädzieho mäsa a ricotty s bohatou omáčkou z baklažánu a pečených paprík a s orzom servírované v panvici.
www.servingdumplings.com

Uvarte si dokonalú paradajkovú omáčku ! Máme pre vás 4 recepty, ktoré zvládne skutočne každý.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.