Mäsové guličky s omáčkou z čedaru

Mäsové guličky s omáčkou z čedaru

Guličky z mletého mäsa sú lahodné samy o sebe. Ako ich ale ešte vylepšiť? Jednoducho! Povarte ich v dokonalej syrovej omáčke a budete sa oblizovať.

Čo budete potrebovať

Na mäsové gule:

  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 šálka panko strúhanky alebo obyčajné strúhanky
  • 1 malé vajcia
  • 1/3 šálky strúhaného parmezánu
  • soľ a korenie
  • 2 lyžice olivového oleja

Na syrovú omáčku:

  • 3 lyžice masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 šálka mlieka
  • 1 šálka kuracieho vývaru
  • 1 šálka čerstvo nastrúhaného čedaru
  • 1 lyžička mletej horčice (voliteľné)
  • soľ a korenie
  • čerstvo nasekaná petržlenová vňať

Postup

  • Všetky ingrediencie na mäsové guličky okrem oleja dajte do misy a dobre premiešajte rukami.
  • Pomocou lyžice zo zmesi tvorte guličky.
  • Zahrejte 1 lyžicu oleja na nepriľnavej panvici na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte polovicu mäsových guličiek a opekajte 5 minút.
  • Preložte hotové mäsové guličky do misy a opakujte so zvyšnou dávkou.
  • Znížte plameň na strednej a pridajte maslo.
  • Akonáhle sa rozpustí, pridajte múku a premiešajte.
  • Pomaly prilievajte mlieko a šľahajte, kým sa nezbavíte všetkých hrudiek.
  • Potom zašľahajte kurací vývar.
  • Neustále šľahajte,
  • Akonáhle omáčka zhustne, pridajte syr a miešajte, kým sa nerozpustí.
  • Potom pridajte mletú horčicu, soľ a korenie podľa chuti.
  • Mäsové guličky vráťte do omáčky a premiešajte.
  • Podávajte s cestovinami podľa výberu!
Guľôčky z mletého mäsa so syrovou omáčkou na panvici, naberané naberačkou.
www.realhousemoms.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.