Guličky z mletého mäsa sú lahodné samy o sebe. Ako ich ale ešte vylepšiť? Jednoducho! Povarte ich v dokonalej syrovej omáčke a budete sa oblizovať.
Čo budete potrebovať
Na mäsové gule:
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 1 šálka panko strúhanky alebo obyčajné strúhanky
- 1 malé vajcia
- 1/3 šálky strúhaného parmezánu
- soľ a korenie
- 2 lyžice olivového oleja
Na syrovú omáčku:
- 3 lyžice masla
- 3 lyžice hladkej múky
- 1 šálka mlieka
- 1 šálka kuracieho vývaru
- 1 šálka čerstvo nastrúhaného čedaru
- 1 lyžička mletej horčice (voliteľné)
- soľ a korenie
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať
Postup
- Všetky ingrediencie na mäsové guličky okrem oleja dajte do misy a dobre premiešajte rukami.
- Pomocou lyžice zo zmesi tvorte guličky.
- Zahrejte 1 lyžicu oleja na nepriľnavej panvici na stredne vysokom plameni.
- Pridajte polovicu mäsových guličiek a opekajte 5 minút.
- Preložte hotové mäsové guličky do misy a opakujte so zvyšnou dávkou.
- Znížte plameň na strednej a pridajte maslo.
- Akonáhle sa rozpustí, pridajte múku a premiešajte.
- Pomaly prilievajte mlieko a šľahajte, kým sa nezbavíte všetkých hrudiek.
- Potom zašľahajte kurací vývar.
- Neustále šľahajte,
- Akonáhle omáčka zhustne, pridajte syr a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Potom pridajte mletú horčicu, soľ a korenie podľa chuti.
- Mäsové guličky vráťte do omáčky a premiešajte.
- Podávajte s cestovinami podľa výberu!