Guličky z mletého mäsa v kombinácii so skvelou paradajkovou omáčkou sú obľúbeným pokrmom, ktorý je skvelý ako jednoduchý obed či večera. Podávajte s ryžou.
INGREDIENCIA
- 500 g mletého mäsa
- 2 cibuľa
- korenie
- soľ
- majorán
- 1 vajce
- 1 paradajkový pretlak
- 1 bobkový list
- 5 guličiek nového korenia
- 5 guličiek korenia
- 2 klinčeky
- polohrubá múka
POSTUP
- Mleté mäso dajte do misky, ochutíme soľou, majoránom a čiernym korením a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a vajcia.
- Zo zmesi vytvarujte malé guličky, ktoré obaľujte v polohrubej múke.
- V hrnci rozohrejte olej a naň vložte mäsové guličky, ktoré zo všetkých strán prudko opečte.
- Mäsové guličky vyberte a do výpeku dajte nakrájanú cibuľu a tú osmažte.
- Pridajte paradajkový pretlak a korenie – nové korenie, bobkový list, korenie a klinčeky.
- Vložte mäsové guličky, podlejte a duste domäkka.
- Na konci dusenia môžete podľa potreby omáčku dochutiť cukrom.
- Podávajte s ryžou.