Mäsové guličky s rajčinovou omáčkou

Mäsové guličky s rajčinovou omáčkou

Guličky z mletého mäsa v kombinácii so skvelou paradajkovou omáčkou sú obľúbeným pokrmom, ktorý je skvelý ako jednoduchý obed či večera. Podávajte s ryžou.

INGREDIENCIA

  • 500 g mletého mäsa
  • 2 cibuľa
  • korenie
  • soľ
  • majorán
  • 1 vajce
  • 1 paradajkový pretlak
  • 1 bobkový list
  • 5 guličiek nového korenia
  • 5 guličiek korenia
  • 2 klinčeky
  • polohrubá múka

POSTUP

  1. Mleté mäso dajte do misky, ochutíme soľou, majoránom a čiernym korením a pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a vajcia.
  2. Zo zmesi vytvarujte malé guličky, ktoré obaľujte v polohrubej múke.
  3. V hrnci rozohrejte olej a naň vložte mäsové guličky, ktoré zo všetkých strán prudko opečte.
  4. Mäsové guličky vyberte a do výpeku dajte nakrájanú cibuľu a tú osmažte.
  5. Pridajte paradajkový pretlak a korenie – nové korenie, bobkový list, korenie a klinčeky.
  6. Vložte mäsové guličky, podlejte a duste domäkka.
  7. Na konci dusenia môžete podľa potreby omáčku dochutiť cukrom.
  8. Podávajte s ryžou.
Guľôčky z mletého mäsa s paradajkovou omáčkou servírované na tanieri.
www.sabarecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.