Malé mäsové guličky plné chuti podávané s krémovou omáčkou z bourbonu a šalotky sa stanú jedným z najlepších pokrmov, ktoré ste kedy jedli. Navyše sú ľahké na prípravu, nízkosacharidové, keto a bez lepku.
Čo budete potrebovať
Na mäsové guličky:
- 500 g mletého srnčieho mäsa
- 200 g mletého bravčového mäsa
- 3 lístky šalvie, nasekané najemno
- 1 vajce
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky korenia
- olivový olej na vyprážanie
Na omáčku:
- ½ šálky smotany na šľahanie
- ¼ šálky bourbone
- 1 nakrájaná šalotka
Postup
- Zmiešajte mleté srnčie mäso, mleté bravčové, vajcia a korenie.
- Vytvarujte približne 32 guličiek s priemerom cca 4 cm.
- Rozpáľte ťažkú panvicu na vysokom plameni.
- Pridajte trochu olivového oleja.
- Pridajte mäsové guličky a opekajte ich z každej strany asi 5 minút.
- Vypnite sporák.
- Guľôčky preneste do nádoby vhodnej do rúry a pečte ďalších 5 minút pri 175 °C.
- Do panvice nalejte trochu bourbonu a zoškrabte zvyšky zo dňa.
- Zapnite sporák na stredný stupeň.
- Pridajte šalotku.
- Šľahajte a pomocou šľahača uvoľnite opečené kúsky na panvici.
- Pridajte smotanu a nechajte variť, kým omáčka nezhustne.
- Mäsové guličky preložte na servírovaciu tácku a lyžicou na ne nalejte omáčku.
- Ihneď podávajte.