Mäsové guličky so smotanovou omáčkou s bourbonom

Mäsové guličky so smotanovou omáčkou s bourbonom

Malé mäsové guličky plné chuti podávané s krémovou omáčkou z bourbonu a šalotky sa stanú jedným z najlepších pokrmov, ktoré ste kedy jedli. Navyše sú ľahké na prípravu, nízkosacharidové, keto a bez lepku.

Čo budete potrebovať

Na mäsové guličky:

  • 500 g mletého srnčieho mäsa
  • 200 g mletého bravčového mäsa
  • 3 lístky šalvie, nasekané najemno
  • 1 vajce
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky korenia
  • olivový olej na vyprážanie

Na omáčku:

  • ½ šálky smotany na šľahanie
  • ¼ šálky bourbone
  • 1 nakrájaná šalotka

Postup

  • Zmiešajte mleté ​​srnčie mäso, mleté ​​bravčové, vajcia a korenie.
  • Vytvarujte približne 32 guličiek s priemerom cca 4 cm.
  • Rozpáľte ťažkú ​​panvicu na vysokom plameni.
  • Pridajte trochu olivového oleja.
  • Pridajte mäsové guličky a opekajte ich z každej strany asi 5 minút.
  • Vypnite sporák.
  • Guľôčky preneste do nádoby vhodnej do rúry a pečte ďalších 5 minút pri 175 °C.
  • Do panvice nalejte trochu bourbonu a zoškrabte zvyšky zo dňa.
  • Zapnite sporák na stredný stupeň.
  • Pridajte šalotku.
  • Šľahajte a pomocou šľahača uvoľnite opečené kúsky na panvici.
  • Pridajte smotanu a nechajte variť, kým omáčka nezhustne.
  • Mäsové guličky preložte na servírovaciu tácku a lyžicou na ne nalejte omáčku.
  • Ihneď podávajte.
Mäsové guličky plné chuti podávané s krémovou omáčkou z bourbonu a šalotky na tanieri.
www.agrillforallseasons.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.