Mäsové rolky z lístkového cesta

Mäsové rolky z lístkového cesta

Chrumkavé lístkové cesto omotané okolo mäkkučkej mäsovej náplne je zaručeným receptom na úspech. Navyše sú tieto rolky jednoduché na prípravu a môžete si ich dať do mrazničky a potom kedykoľvek rozmraziť pre nečakanú návštevu.

INGREDIENCIA

  • 3 listy mrazeného lístkového cesta, rozmrazené a nakrájané na polovice
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce, ľahko rozšľahané
  • 1 lyžica mlieka
  • 1/2 šálky panko strúhanky
  • 1/2 cibule nakrájanej nadrobno
  • 1 lyžička tymiánu
  • 1/2 lyžičky cesnakovej soli
  • 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška alebo 1/4 lyžičky korenia
  • olivový olej
  • paradajková omáčka alebo kečup na podávanie

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Zahrejte olivový olej v hrnci na stredne vysokom plameni.
  • Smažte cibuľu niekoľko minút, kým nezosklovatí.
  • Nechajte vychladnúť.
  • V malej miske rozšľahajte vajcia a pridajte mlieko.
  • Vložte mleté ​​hovädzie do veľkej misy.
  • Pridajte polovicu zmesi vajec a mlieka, orestovanú cibuľu, strúhanku, tymián, muškátový oriešok a cesnakovú soľ.
  • Dobre premiešajte rukami, aby sa všetko spojilo a vytvorte veľkú guľu.
  • Doprostred každého plátu lístkového cesta položte rovnakú porciu hovädzej zmesi (zmes by mala byť asi 2 cm široká x 2 cm vysoká).
  • Prehnite pravú stranu cesta cez mäsovú zmes, potrite hornú a otvorenú stranu zvyšným vajíčkom a pokračujte v zmotávaní.
  • Závitky položte na plech vyložený papierom na pečenie (utesnenou stranou dole) a potrite zvyšným vajcom.
  • Pečte asi 30–40 minút, alebo pokiaľ nie je mäso uvarené a rolky zlatisto hnedé.
  • Rolky nakrájajte.
  • Ihneď podávajte s paradajkovou omáčkou alebo kečupom.
Mäsové závitky v lístkovom ceste naukladané na sebe.
www.wandercooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.