Chrumkavé lístkové cesto omotané okolo mäkkučkej mäsovej náplne je zaručeným receptom na úspech. Navyše sú tieto rolky jednoduché na prípravu a môžete si ich dať do mrazničky a potom kedykoľvek rozmraziť pre nečakanú návštevu.
INGREDIENCIA
- 3 listy mrazeného lístkového cesta, rozmrazené a nakrájané na polovice
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 vajce, ľahko rozšľahané
- 1 lyžica mlieka
- 1/2 šálky panko strúhanky
- 1/2 cibule nakrájanej nadrobno
- 1 lyžička tymiánu
- 1/2 lyžičky cesnakovej soli
- 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška alebo 1/4 lyžičky korenia
- olivový olej
- paradajková omáčka alebo kečup na podávanie
POSTUP
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Zahrejte olivový olej v hrnci na stredne vysokom plameni.
- Smažte cibuľu niekoľko minút, kým nezosklovatí.
- Nechajte vychladnúť.
- V malej miske rozšľahajte vajcia a pridajte mlieko.
- Vložte mleté hovädzie do veľkej misy.
- Pridajte polovicu zmesi vajec a mlieka, orestovanú cibuľu, strúhanku, tymián, muškátový oriešok a cesnakovú soľ.
- Dobre premiešajte rukami, aby sa všetko spojilo a vytvorte veľkú guľu.
- Doprostred každého plátu lístkového cesta položte rovnakú porciu hovädzej zmesi (zmes by mala byť asi 2 cm široká x 2 cm vysoká).
- Prehnite pravú stranu cesta cez mäsovú zmes, potrite hornú a otvorenú stranu zvyšným vajíčkom a pokračujte v zmotávaní.
- Závitky položte na plech vyložený papierom na pečenie (utesnenou stranou dole) a potrite zvyšným vajcom.
- Pečte asi 30–40 minút, alebo pokiaľ nie je mäso uvarené a rolky zlatisto hnedé.
- Rolky nakrájajte.
- Ihneď podávajte s paradajkovou omáčkou alebo kečupom.