Hľadáte inšpiráciu pre rodinné obedy alebo večere?
Vyskúšajte naše luxusné recepty na mäsové guličky 6x inak!
Máme pre vás tradičnú verziu s rajčinovou omáčkou, obľúbenou zo Švédska, ale aj exotickú s červeným karí.
Vyberte si tú svoju TOP!
Naše recepty
Vyskúšajte aj naše exotické recepty na polievky po thajsku 5x inak. Vychutnajte si juhovýchodnú Áziu na tanieri!
Aké mäso sa guličky hodí najviac?
Základom mäsových guličiek je mleté mäso – hovädzie alebo teľacie, bravčové mäso, baranie aj jahňacie, hydinové alebo rybie mäso.
Všetky druhy mäsa sa môžu vzájomne miešať, mäso zložené z dvoch alebo viacerých druhov je dokonca chuťovo lepšie.
Väčšinou sa mäso na guličky vyberá z menej kvalitnejších druhov mäsa, z tučnejších častí alebo odkrojkov vzniknutých pri porciovaní kvalitnejších častí. Nie je to samozrejme nutné, ale takto sa dajú tieto časti mäsa vhodne využiť.
Mäso na mäsové guličky sa melie na stredne hrubú štruktúru . V poslednej dobe sa skôr než mleté mäso používa mäso rozomleté pomocou nožov. Na túto úpravu už sú aj domáce prístroje, ktoré bývajú väčšinou súčasťou domácich robotov. Spolu s mäsom možno pomlieť aj ďalšie ingrediencie, ktoré sa do guličiek budú pridávať a ktoré pomletia potrebujú.
Podľa základnej úpravy volíme aj prílohu . K len opekaným alebo zapekaným guličkám podávame rôzne upravené zemiaky alebo chlieb, ku guličkám s omáčkou cestoviny, dusenú ryžu alebo halušky.
A ako vám naše dnešné recepty chutili? Napíšte nám do komentárov!