Minútky patria k jedlám, ktoré si doprajeme, keď chceme ochutnať niečo naozaj špeciálne, čo nám nezaberie príliš veľa času.
A čo vyskúšať mäso s ovocím?
S broskyňami, slivkou či mandarínkami?
V tomto článku sa môžete inšpirovať 6 rýchlymi receptami na mäsové minútky s ovocím, ktoré si dozaista obľúbite.
Naše recepty
Veľmi chutnú ryžu vám pomôže uvariť aj ryžovar. Ako funguje a je výhodný na obstaranie? Pozrite sa na naše hodnotenie elektrických ryžarov .
Ovocie na mäsové minútky
Používané čerstvé ovocie musí byť predovšetkým dobre vyzreté. Z našich domácich druhov ovocia sú vhodné samozrejme jablká a to skôr s kyslastou chuťou, krehké hrušky, nasledujú marhule a broskyne.
V neskorom lete a na jeseň sa na použitie ponúkajú slivky, ktoré svojou chuťou osviežia každé mäso. Drobné ovocie sa na túto úpravu nehodí, to radšej využívame na prípravu rôznych prelivov a omáčok.
Z dovážaného exotického ovocia sa ako kombinácia k mäsu hodí predovšetkým ananás, banány, pomaranče, mandarínky av niektorých prípadoch to môžu byť aj iné menej známe druhy ako mango, avokádo a podobne.
A aké mäso je vhodné na minútkovú prípravu? Pre minútku z bravčového mäsa si prichystáme stehno alebo bábiku, ktoré sú veľmi rýchlo hotové. Kuracie mäso sa na minútky výborne hodí, pretože je krehké a jemné a veľmi skoro urobené. Pre minútku z hovädzieho mäsa volíme hlavne roštenú alebo steaky zo sviečkovej.
Ak vás ovocie v netradičných receptoch zaujalo, skúste sa inšpirovať napríklad aj receptami na ovocný grilovaný špíz . Uvidíte, že nebudete ľutovať!