Mäsovo-zeleninový nákyp

Mäsovo-zeleninový nákyp

Pokiaľ chcete tento pokrm trochu ozvláštniť, môžete povrch mäsovej zmesi pokryť plátkami slaniny.

Ingrediencie:

  • 1000 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 vajcia
  • 1/2 bochníka talianskeho chleba
  • 1 a 1/2 PL worcestrové omáčky
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. V miske zmiešajte do vody namočený a následne vylisovaný taliansky chlieb, nakrájanú cibuľu, papriky, prelisovaný cesnak, mleté mäso, vajcia, worcestrovú omáčku a korenie.
  3. Všetko dôkladne premiešajte a prepracujte tak, aby vznikla jednoliata hmota a všetky ingrediencie sa do seba zapracovali a spojili.
  4. Takto pripravenú zmes vložte do vymastenej formy.
  5. Prekryte alobalom a pečte približne po dobu 50-60 minút.
  6. Na posledných desať minút alobal z formy odstráňte.

Tejto mäsový nákyp so zeleninou chutí znamenite predovšetkým so zemiakovou kašou.

Pokrm vytvorený zo zmesi mletého mäsa a zeleniny
zdroj: billyparisi.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.