Pokiaľ chcete tento pokrm trochu ozvláštniť, môžete povrch mäsovej zmesi pokryť plátkami slaniny.
Ingrediencie:
- 1000 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 vajcia
- 1/2 bochníka talianskeho chleba
- 1 a 1/2 PL worcestrové omáčky
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- V miske zmiešajte do vody namočený a následne vylisovaný taliansky chlieb, nakrájanú cibuľu, papriky, prelisovaný cesnak, mleté mäso, vajcia, worcestrovú omáčku a korenie.
- Všetko dôkladne premiešajte a prepracujte tak, aby vznikla jednoliata hmota a všetky ingrediencie sa do seba zapracovali a spojili.
- Takto pripravenú zmes vložte do vymastenej formy.
- Prekryte alobalom a pečte približne po dobu 50-60 minút.
- Na posledných desať minút alobal z formy odstráňte.
Tejto mäsový nákyp so zeleninou chutí znamenite predovšetkým so zemiakovou kašou.