Netradičný recept, ktorý si hneď zamiluje a ktorý sa čoskoro stane vašou obľúbenou večerou. Listové cesto si môžete buď jednoducho zakúpiť, alebo si pripraviť vlastnoručné.
Ingrediencie:
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 šálky hovädzieho vývaru
- 1-2 PL strúhanky
- 1 balenie lístkového cesta
- 1 stredne veľký zemiakov
- 1/4 čajovej lyžičky mletej šalvie
- 1/4 čajovej lyžičky sušeného tymiánu
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
Postup:
- Zemiaku olúpte, umyte a nakrájajte na kocky.
- Následne kocky uvarte domäkka v hrnci s osolenou vodou, približne 10 minút.
- V hlbokej panvici zľahka orestujte bravčové a hovädzie mäso, nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
- Keď idú zemiaky mäkké, roztlačte ich za pomoci šťuchadla.
- Takto roztlačené zemiaky, vývar a všetko korenie pridajte do panvice so zmesou mäsa.
- Za občasného miešania duste približne 15 minút.
- Potom pridajte strúhanku a premiešajte.
- Nechajte vychladnúť.
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Lístkové cesto si rozdeľte na dve časti a rozvaľkajte za pomoci valčeka.
- Jednu časť potom rozprestrite na dno zapekacej misky.
- Na cesto následne dajte pripravený mäsový nákyp.
- Mäso potom prekryte druhou časťou cesta.
- Dôkladne utesnite po stranách a na vrchnej časti potom do cesta urobte špajdľou niekoľko otvorov, kadiaľ bude môcť unikať para.
- Pečte približne 45-55 minút.