Mäsový nákyp s pikantnou glazúrou

Mäsový nákyp s pikantnou glazúrou

Glazúru môžete vytvoriť buď v podobe pikantnej, ak použijete pálivý kečup, alebo nepikantnú, v prípade, že dáte prednosť normálnemu kečupu.

Ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa
  • 1 a 1/4 šálky strúhanky
  • 1 šálka mlieka
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky nakrájanej cibule
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 PL paradajkového pyré
  • 2 PL worcestrové omáčky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného mletého cesnaku
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

Glazúra

  • 3/4 šálky kečupu, pálivej alebo jemnej
  • 1 PL worcestrové omáčky
  • 3 PL hnedého cukru

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 175°C.
  2. Vo veľkej mise zmiešajte leté mäso a všetky suché prísady, teda strúhanku, cibuľu, parmezán, petržlen, cesnakový prášok, soľ a korenie.
  3. Dôkladne premiešajte.
  4. Následne do misky pridajte mlieko, vajcia, paradajkové pyré a worcestrovú omáčku.
  5. Opäť dôkladne premiešajte a všetky ingrediencie do seba zapracujte.
  6. V menšej miske si pripravte glazúru zmiešaním kečupu, cukru a worcestrovej omáčky.
  7. Následne niekoľko lyžíc tejto zmesi naneste na dno formy na pečenie, v ktorej chcete mäsový nákyp piecť.
  8. Potom vložte do formy mäsovú zmes a na jej vrchnú časť naneste zvyšné množstvo glazúry.
  9. Vložte do predhriatej rúry na približne hodinu a štvrť.

Takto pripravený nákyp sa najčastejšie podáva so zemiakovou kašou alebo šťouchanými zemiakmi.

Plátky nákypu z mletého mäsa podávané so zemiakovou kašou a zelenými fazuľovými strukmi
zdroj: easychickenrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.