Glazúru môžete vytvoriť buď v podobe pikantnej, ak použijete pálivý kečup, alebo nepikantnú, v prípade, že dáte prednosť normálnemu kečupu.
Ingrediencie:
- 500 g mletého mäsa
- 1 a 1/4 šálky strúhanky
- 1 šálka mlieka
- 2 vajcia
- 1/2 šálky nakrájanej cibule
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 2 PL paradajkového pyré
- 2 PL worcestrové omáčky
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky sušeného mletého cesnaku
- 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
Glazúra
- 3/4 šálky kečupu, pálivej alebo jemnej
- 1 PL worcestrové omáčky
- 3 PL hnedého cukru
Postup:
- Predhrejte si rúru na 175°C.
- Vo veľkej mise zmiešajte leté mäso a všetky suché prísady, teda strúhanku, cibuľu, parmezán, petržlen, cesnakový prášok, soľ a korenie.
- Dôkladne premiešajte.
- Následne do misky pridajte mlieko, vajcia, paradajkové pyré a worcestrovú omáčku.
- Opäť dôkladne premiešajte a všetky ingrediencie do seba zapracujte.
- V menšej miske si pripravte glazúru zmiešaním kečupu, cukru a worcestrovej omáčky.
- Následne niekoľko lyžíc tejto zmesi naneste na dno formy na pečenie, v ktorej chcete mäsový nákyp piecť.
- Potom vložte do formy mäsovú zmes a na jej vrchnú časť naneste zvyšné množstvo glazúry.
- Vložte do predhriatej rúry na približne hodinu a štvrť.
Takto pripravený nákyp sa najčastejšie podáva so zemiakovou kašou alebo šťouchanými zemiakmi.