Patríte medzi milovníkov čokolády? Vyskúšajte jej kombináciu s matcha práškom!
Ingrediencie:
- 2 šálky hladkej múky
- 1 šálka masla
- 1/2 šálky práškového cukru
- 1 a 1/2 šálky nasekanej horkej čokolády
- 2 PL + 1 čajová lyžička prášku matcha
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička repkového oleja
- zdobenie
Postup:
- V miske zmiešajte múku, dve polievkové lyžice matcha prášku a soľ.
- V mixéri vyšľahajte maslo a práškový cukor dohladka.
- Postupne pridávajte múku a miešajte, kým sa nespoja.
- Cesto vyklopte na pomúčenú plochu, zabaľte do potravinovej fólie a dajte na 30 minút do chladničky.
- Predhrejte si rúru na 160°C.
- Vychladené cesto valčekom rozvaľkajte a vykrajovače vykrájajte požadované tvary.
- Cukrovie dajte na plechy vyložené papierom na pečenie a pred vložením do rúry dajte na 5 minút do mrazničky.
- Pečte 10-12 minút.
- Nechajte matcha cukroví vychladnúť.
- V medziobdobí si vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu, pridajte do nej lyžičku oleja a potom do nej každý kúsok cukroviniek ponorte.
- Na záver môžete pridať zdobenie a pečivo tiež posypať malým množstvom matchy.
Neviete, akú čokoládu polevu na vaše pečivo? Pripravte si s nami kráľovskú, zrkadlovú či bielu!