Či už sú Vianoce alebo Veľká noc, nebuďte nepripravení. Úžasný mazanec totiž hravo zvládnete v domácej pekárni. Navyše bude cesto úžasne nadýchané a vláčne.
Ingrediencie:
Tekuté
- 1 vajce
- 200 ml vlažného mlieka
- 7 lyžíc rozpusteného masla
- 5 lyžíc rastlinného oleja
Suché
- 5 lyžíc cukru
- ½ lyžičky soli
- citrónová kôra
- 450 g polohrubej múky
- 50 g celozrnnej pšeničnej múky
- 22 g čerstvého droždia
- 1 a ½ lyžičky sušeného droždia
Ďalšie ingrediencie
- hrozienka namočené do rumu (ideálne cez noc
- mandle
Postup:
- Do pekárne vlejte tekuté, a potom vsypte suché ingrediencie.
- Program zvoľte na pečenie sladkého, kôrku nechajte opiecť na strednú a hmotnosť zvoľte na 750 g.
- Pri oznámení pridania prísad dodajte hrozienka a mandle.