Tento recept v sebe originálnym spôsobom kombinuje med s ostatnými ingredienciami, ako je horčica a citrónová šťava. Nemusíte sa preto obávať toho, že by výsledná chuť pokrmu bola príliš sladká.
Ingrediencie:
- 6 morčacích medailónikov
- 1/2 šálky medu
- 1/2 šálky horčica
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL sójovej omáčky
- šťava z polovice citróna
- olej
- sladká paprika
- soľ, korenie
- čerstvá petržlenová vňať
Postup:
- Morčacie medailónky z oboch strán okoreňte prelisovaným cesnakom, sladkou paprikou, soľou a čiernym korením.
- Následne mäso vložte na panvicu s rozohriatym olejom a z oboch strán zľahka orestujte.
- Prikryjete panvicu pokrievkou a za občasného otáčania varte domäkka.
- Medzitým si zmiešajte med, horčicu, sójovú omáčku a citrónovú šťavu a na malej panvičke na miernom ohni ingrediencie zahrejte.
- Za stáleho miešania zmes 2-3 minúty povarte, na záver pridajte najemno nakrájanú petržlenovú vňať.
- Touto medovou omáčkou následne mäso prelejte a nechajte ešte chvíľku spoločne prehriať.
Morčacie medailónky na mede chutia znamenite s americkými zemiakmi či zeleninovým šalátom.