Medailóniky z morky s medovým prelivom

Medailóniky z morky s medovým prelivom

Tento recept v sebe originálnym spôsobom kombinuje med s ostatnými ingredienciami, ako je horčica a citrónová šťava. Nemusíte sa preto obávať toho, že by výsledná chuť pokrmu bola príliš sladká.

Ingrediencie:

  • 6 morčacích medailónikov
  • 1/2 šálky medu
  • 1/2 šálky horčica
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL sójovej omáčky
  • šťava z polovice citróna
  • olej
  • sladká paprika
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať

Postup:

  1. Morčacie medailónky z oboch strán okoreňte prelisovaným cesnakom, sladkou paprikou, soľou a čiernym korením.
  2. Následne mäso vložte na panvicu s rozohriatym olejom a z oboch strán zľahka orestujte.
  3. Prikryjete panvicu pokrievkou a za občasného otáčania varte domäkka.
  4. Medzitým si zmiešajte med, horčicu, sójovú omáčku a citrónovú šťavu a na malej panvičke na miernom ohni ingrediencie zahrejte.
  5. Za stáleho miešania zmes 2-3 minúty povarte, na záver pridajte najemno nakrájanú petržlenovú vňať.
  6. Touto medovou omáčkou následne mäso prelejte a nechajte ešte chvíľku spoločne prehriať.

Morčacie medailónky na mede chutia znamenite s americkými zemiakmi či zeleninovým šalátom.

Plátky morčacieho mäsa v medovo-horčičnej omáčke
zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.