Medailónky v slanine s krémovou omáčkou zo šampiňónov

Medailónky v slanine s krémovou omáčkou zo šampiňónov

Rýchly, jednoduchý a chutný recept, ktorý si budete pripravovať pokojne niekoľkokrát mesačne. Kuracie mäso obalené v slanine a servírované s delikátnou smotanovou omáčkou zo šampiňónov a koňov poteší vaše chuťové bunky a je takmer nemožné sa tohto pokrmu prejesť. Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • 2 kuracie prsia
  • 10 plátkov slaniny
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička provensálskych byliniek
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice šalotky nakrájané na kocky
  • 1 šálka šampiňónov nakrájaných na plátky
  • 2 lyžice koňaku
  • ½ šálky smotany alebo mlieka

Postup

  • Kuracie prsia nakrájajte na asi dvadsať 2,5 až 5 cm kúskov.
  • Plátky slaniny prekrojte napoly.
  • Okolo každého kúska mäsa omotajte plátok slaniny a posypte z oboch strán soľou, korením a provensálskymi bylinkami.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte maslo a olivový olej na stredne vysokom plameni.
  • Pridajte mäso do panvice.
  • Varte 5 minút.
  • Kuracie kúsky otočte, prikryte a varte 10 minút.
  • Vyberte mäso z panvice.
  • Pridajte šalotku a šampiňóny a restujte 1-2 minúty, kým nezmäknú.
  • Pridajte koňak a varte asi 1 minútu, kým sa väčšina tekutiny neodparí.
  • Do panvice pridajte smotanu alebo mlieko a varte, kým omáčka nezhustne.
  • Vráťte mäso do panvice a premiešajte.
  • Medailónky podávajte s ryžou alebo rezancami, zaliate šampiňónovou omáčkou.
Kuracie mäso obalené v slanine podávané s ryžou na tanieri.
www.zestuous.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.