Kuracie medailóniky s hubami a úplne luxusnou omáčkou zo zeleného korenia, bieleho vína, šalotky, sherry a smotany ocenia aj tí najväčší gurmáni. Potešte svoju rodinu či priateľov týmto nezabudnuteľným pokrmom.
Čo budete potrebovať
- 1,2 kg kuracích pŕs
- 1 lyžička čerstvo mletého čierneho korenia
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 1 šálka čerstvých šampiňónov alebo sezónnych lesných húb
- 1 a 1/3 šálky kuracieho vývaru
Na omáčku:
- 1 lyžička celého zeleného korenia
- 1 lyžica bieleho vína
- 2 lyžice nasekané šalotky
- 1/4 lyžice masla
- 2 a 1/2 lyžice suchého sherry
- 2/3 šálky hovädzieho vývaru
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 1 lyžica plus 1 lyžička smotany na šľahanie
Postup
- Zmiešajte guličky korenia a víno v malej panvici.
- Priveďte do varu a varte, kým sa víno neodparí.
- Guľôčky korenia nechajte vychladnúť a nahrubo nameľte v mlynčeku na kávu.
- Vo veľkej panvici rozpustite maslo a pridajte šalotku.
- Restujte na miernom ohni do mierneho zhnednutia a pridajte korenie a sherry.
- Varte 1 minútu.
- Pridajte vývar a priveďte do varu.
- Znížte teplotu a zašľahajte dijonskú horčicu.
- Zložte z ohňa a zašľahajte smotanu.
- Dajte bokom.
- Kuracie prsia nakrájajte na 8 medailónikov.
- Dochuťte soľou a korením.
- Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej a pridajte mäso.
- Restujte na strednom plameni dozlatista z jednej strany.
- Mäso otočte a pridajte huby.
- Krátko orestujte.
- Pridajte vývar a varte, kým nie je kura úplne uvarené.
- Pridajte odloženú omáčku a varte, kým sa nezahreje.
- Vždy podávajte 2 kuracie medailónky s 1/4 šálkou omáčky.
- Nechajte si chutiť!
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových sporákov , v ktorých vám prezradíme všetko dôležité a spomenieme aj obľúbené kombinované modely. Kto vyhral v našom porovnaní?