Nie je nad rýchle a ľahké pokrmy. A presne taký je tento recept, hoci to tak podľa názvu možno neznie. Krehké srnčie medailónky sa pripravujú v rovnakej panvici ako omáčka, čo skracuje dobu upratovania po varení. Navyše je to také dobré!
Čo budete potrebovať
- 500 g medailónikov zo srnčej stehna
- 1 šálka srnčieho vývaru
- 3/4 šálky smotany na šľahanie
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 šalotky, nakrájané nadrobno
- 3-4 vetvičky tymiánu
- šťava z polovice citróna
- 1 hliva kráľovská, nakrájaná na požadovanú veľkosť (môžete nahradiť akýmkoľvek iným druhom huby)
- 2 lyžice biele miso pasty
- 2 lyžice mirinu
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- soľ a korenie na dochutenie
- 1 lyžička červených čili vločiek
- 4 lyžice masla
- olivový olej
Postup
- Odstráňte z medailónikov všetku striebornú kožu.
- Opláchnite a osušte.
- Každý medailónik dochuťte výdatným množstvom soli a korenia.
- Rozpáľte veľkú liatinovú panvicu na stredne vysokom plameni.
- Keď je panvica rozpálená, pridajte 2 lyžice masla a kvapnite olivový olej.
- Vložte medailóniky do panvice a opekajte 4-5 minút z každej strany.
- Vyberte z panvice a dajte bokom na tanier.
- Znížte plameň na nízky.
- Do panvice pridajte 1 lyžicu masla.
- Potom pridajte šalotku.
- Restujte asi 1 minútu za stáleho pohybu panvíc, aby sa šalotka nepripálila.
- Ďalej pridajte huby, cesnak a 1 lyžicu masla.
- Restujte, kým huby nezískajú krásne zlatistú farbu (asi 1-2 minúty).
- Pozor, nech sa cesnak nepripáli.
- V prípade potreby pokvapkajte trochou olivového oleja.
- Pridajte soľ, korenie a červené čili vločky.
- Prilejte mirin.
- Premiešajte a potom pridajte vetvičky tymiánu.
- Nechajte variť asi 1 minútu.
- Pridajte vývar a priveďte k miernemu varu (asi 3-4 minúty).
- Vmiešajte miso pastu.
- Potom pridajte citrónovú šťavu.
- Za stáleho miešania pomaly prilievajte smotanu a potom prisypte parmezán.
- Varte asi 3-4 minúty na miernom ohni.
- Pridajte medailónky späť do panvice s omáčkou alebo, ak chcete, nakrájajte medailóniky a prelejte omáčkou.
- Ozdobte na tenké plátky nakrájanou jarnou cibuľkou a ďalším parmezánom (voliteľne).
- Môžete podávať s ryžou alebo opečenými zemiakmi a zeleninou.
- Užite si to!
Možno uvítate aj naše recenzie elektrických sporákov . Kto vyhral v našom porovnaní?