Medailónky zo srnčieho mäsa s brusnicovou omáčkou a zemiakovou kašou s hľuzovkami

Medailónky zo srnčieho mäsa s brusnicovou omáčkou a zemiakovou kašou s hľuzovkami

Tak toto je úplná bomba! Pokiaľ sa chcete predviesť, pred tými najnáročnejšími stravníkmi, naservírujte im túto delikatesu a uvidíte, že si maximálne pochutnajú. Srnčie medailónky servírované s omáčkou z brusníc a červeného vína a podávané s kašou zo zemiakov s hľuzovkami. Mňam!

Čo budete potrebovať

Na zemiakovú kašu:

  • 1 nakladaný hľuzovka (z pohára)
  • 600 g múčnych zemiakov
  • soľ
  • 100 ml mlieka
  • 1 štipka čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
  • 60 g masla
  • 2 lyžice hľuzového oleja

Na srnčie medailónky:

  • 8 srnčích medailónov (každý s hmotnosťou asi 80 g)
  • hrubo mleté ​​korenie
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 8 bobkových listov
  • 1 lyžica pomarančovej kôry
  • 100 ml červeného vína
  • ½ červenej cibule
  • 125 ml srnčieho vývaru
  • 200 g sušených brusníc
  • čerstvo mleté ​​korenie
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • kukuričný škrob

Postup

  • Hľuzovky sceďte v sitku a zozbierajte všetku tekutinu.
  • Zemiaky olúpte, opláchnite a varte vo vriacej osolenej vode asi 25 minút.
  • Zemiaky sceďte a dajte bokom.
  • Mlieko so štipkou soli, muškátovým orieškom a maslom priveďte do varu.
  • Uvarené zemiaky rozšťouchejte šťouchadlom na zemiaky priamo v mlieku, pridajte 50 ml nazbierané hľuzovkové tekutiny a pridajte k zemiakom.
  • Dochuťte soľou a korením podľa chuti a udržujte v teple.
  • Nakladanú hľuzovku nasekajte nadrobno a zmiešajte s hľuzovkovým olejom.
  • Medailóniky opláchnite, osušte a posypte hrubo mletým čiernym korením.
  • Na panvici rozohrejte olej a medailónky opečte z oboch strán.
  • Vyberte z panvice a udržujte v teple.
  • Na rovnakej panvici opečte bobkové listy, vyberte ich a udržujte v teple.
  • Cibuľu olúpte a nakrájajte nadrobno.
  • Opláchnite rozmarín a osušte.
  • Do rovnakej panvice pridajte brusnice, pomarančovú kôru, rozmarín a nakrájanú cibuľu a niekoľko minút restujte.
  • Polejte panvicu vínom a redukujte, kým sa takmer všetko víno neodparí.
  • Pridajte vývar a varte 10 minút na miernom ohni.
  • Odstráňte rozmarín z panvice.
  • Zmiešajte kukuričný škrob s trochou studenej vody a pridajte do panvice.
  • Na teplý tanier naaranžujte bobkové listy a položte srnčími medailónkami.
  • Mäso pokvapkajte brusnicovou omáčkou.
  • K mäsu servírujte zemiakovú kašu a ozdobte nakrájanými hľuzovkami.
  • Ihneď podávajte.
Medailóniky zo srnčieho servírované s omáčkou z brusníc a červeného vína a podávané s kašou zo zemiakov s hľuzovkou na tanieri s príborom.
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.