Medová omáčka s kuracím mäsom

Medová omáčka s kuracím mäsom

Tento recept na kura s medovým cesnakom je tak ľahký, že ho budete variť stále a stále dookola. Prídete do receptu aj nakrájanú brokolicu, karfiol, papriku, mrkvu alebo hrášok a uvidíte aké nové chute objavíte!

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g vykostených kuracích pŕs bez kože
  2. Soľ
  3. Čierne korenie
  4. Cesnakový prášok
  5. 30 g hladkej múky
  6. 2 lyžice olivového oleja
  7. 3 lyžičky prelisovaného cesnaku
  8. 2 lyžice nakrájanej jarnej cibule
  9. Lyžica pražených sezamových semienok
  10. 350 g uvarenej basmati ryže

Na omáčku

  1. 65 ml medu
  2. 30 ml sójovej omáčky
  3. 2 lyžice olivového oleja
  4. Lyžica rybacej omáčky

Postup

  1. Na omáčku si v malej miske prešľaháme med, sójovú omáčku, olivový olej a rybiu omáčku
  2. Odložíme na neskôr
  3. Na kura si nakrájame kuracie prsia na kocky
  4. Posypeme soľou, čiernym korením a cesnakovým práškom
  5. Kuracie kúsky vložíme do plastového vrecka
  6. Pridáme múku, uzavrieme hornú časť sáčku a kura v sáčku pretrepeme, aby sa rovnomerne obalilo múkou
  7. Zahrejeme si olivový olej na stredne vysokú teplotu
  8. Pridáme kura obalené múkou
  9. Vyprážame asi tri minúty, otočíme a vyprážame ďalšie tri minúty
  10. Pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a varíme dve minúty
  11. Znížime teplotu na strednú a pridáme medovo cesnakovú omáčku
  12. Miešame a varíme 3-4 minúty
  13. Omáčku s kuracími okúskami podávame preliatu cez uvarenú ryžu
Medové vyprážané kura so sezamom a jarnou cibuľkou s varenou ryžou.
Zdroj: togetherasfamily.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.