Tento recept na kura s medovým cesnakom je tak ľahký, že ho budete variť stále a stále dookola. Prídete do receptu aj nakrájanú brokolicu, karfiol, papriku, mrkvu alebo hrášok a uvidíte aké nové chute objavíte!
Čo budeme potrebovať
- 500 g vykostených kuracích pŕs bez kože
- Soľ
- Čierne korenie
- Cesnakový prášok
- 30 g hladkej múky
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 lyžičky prelisovaného cesnaku
- 2 lyžice nakrájanej jarnej cibule
- Lyžica pražených sezamových semienok
- 350 g uvarenej basmati ryže
Na omáčku
- 65 ml medu
- 30 ml sójovej omáčky
- 2 lyžice olivového oleja
- Lyžica rybacej omáčky
Postup
- Na omáčku si v malej miske prešľaháme med, sójovú omáčku, olivový olej a rybiu omáčku
- Odložíme na neskôr
- Na kura si nakrájame kuracie prsia na kocky
- Posypeme soľou, čiernym korením a cesnakovým práškom
- Kuracie kúsky vložíme do plastového vrecka
- Pridáme múku, uzavrieme hornú časť sáčku a kura v sáčku pretrepeme, aby sa rovnomerne obalilo múkou
- Zahrejeme si olivový olej na stredne vysokú teplotu
- Pridáme kura obalené múkou
- Vyprážame asi tri minúty, otočíme a vyprážame ďalšie tri minúty
- Pridáme prelisovaný cesnak, premiešame a varíme dve minúty
- Znížime teplotu na strednú a pridáme medovo cesnakovú omáčku
- Miešame a varíme 3-4 minúty
- Omáčku s kuracími okúskami podávame preliatu cez uvarenú ryžu