Medové kolieska s čokoládovou polevou

Medové kolieska s čokoládovou polevou

Toto pečivo je tak dobré az tanierov vám zmizne medzi prvými. Pokiaľ si ho pripravíte podľa nášho receptu, malo by vám vyjsť asi 52 koliesok s priemerom 4 cm, takže si možno rovno urobte dvojtú dávku!

INGREDIENCIA

Na cesto:

  • 200 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 100 g masla
  • 450 g hladkej múky

Na náplň:

  • 400 ml mlieka
  • 2 lyžice hrubej múky
  • 4 balíčky vanilkového cukru
  • 200 g masla
  • podľa chuti práškový cukor
  • čokoláda na namáčanie

POSTUP

  • Všetky suroviny na cesto dajte do misky a mixérom vypracujte jednotné cesto, ktoré nechajte chvíľu odstáť na linke.
  • Po chvíľke cesto rozvaľkajte na tenší plát, z ktorého vykrojte kolieska.
  • Kolieska ukladajte na papierom vyložený plech a pečte pri teplote 180 stupňov Celzia 7 minút.
  • Po upečení kolieska stiahnite z papiera a nechajte vychladnúť.
  • V mlieku rozmiešajte hrubú múku a 4 balíčky vanilkového cukru.
  • Uvarte hustú kašu, ktorú nechajte vychladnúť.
  • Maslo vyšľahajte s práškovým cukrom do peny, postupne pridávajte vychladnutú kašu a vyšľahajte hladký krém, ktorý preložte do cukrárskeho vrecka a nastriekajte na kolieska.
  • Zlepte a nechajte v chlade stuhnúť.
  • Po stuhnutí namočte do čokoládovej polevy.
  • Môžete tiež počkať, až čokoláda zaschne a potom ešte cukrárskym vreckom s maličkou dierkou urobiť nejaké zaujímavé vzory.
Kolieska z medu, zaliate čokoládovou polevou.
www.najrecept.sk

Inšpirovať sa môžete aj ďalšími našimi receptami na raňajky a desiaty z ovsených vločiek .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.