Z jedného a toho istého cesta môžete urobiť rôzne vianočné pečivo. Medové trubičky a pokojne aj medové kornútky. Potom ešte stačí naplniť vianočné pečivo. Medové kornútiky aj trubičky sa dajú naplniť napríklad maslovým krémom.
INGREDIENCIA
- 200 g hladkej múky
- 165 g práškového cukru
- 1 vajce
- 50 g medu
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
POSTUP
- Zo všetkých surovín vypracujte cesto a nechajte ho na pol hodiny odpočinúť v chladničke.
- Z cesta si rozvaľkajte tenký plát a vykrajujte kolieska s priemerom 5 až 6 centimetrov.
- Rozohrejte si rúru na 160 °C a plech si vyložte papierom na pečenie.
- Potom si na plech dajte len tri kolieska a dajte ich na pár minút piecť.
- Po jednom kolieska vyťahujte a tvarujte z nich buď kornútky, alebo namotávajte na druhý koniec varešky pre vytvorenie trubičiek.
- Jednu stranu kornútov a trubičiek namočte do čokolády a nechajte stuhnúť.
- Potom naplňte trubičky či kornúty karamelovým, maslovým či akýmkoľvek iným krémom.
- Pokiaľ chcete kornútky a trubičky naplniť karamelovým krémom, potrebujete jednu plechovku kondenzovaného sladeného mlieka, ktorú varte v hrnci aspoň dve hodiny.
- Po vychladení kondenzovaného mlieka ho zmiešajte s 300 g masla.
- Karamelový krém máte hotový.