Medové perníčky bez cukru

Medové perníčky bez cukru

Zdravšia alternatíva klasických perníčkov, v ktorej je namiesto cukru iba med. Pokiaľ chcete, pridajte aj javorový sirup či alulózu. Navyše sú bezlepkové!

Ingrediencie

  • 2,5 hrnčeka mandľovej múky
  • 2 lyžice perníkového korenia
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • Štipka soli
  • 1/2 hrnčeka medu
  • 3 lyžice zmäknutého masla
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  • V mise zmiešajte mandľovú múku s perníkovým korením a práškom do pečiva.
  • V samostatnej mise pomocou mixéra rozšľahajte maslo s medom či sladidlom. Pridajte vajcia a vanilkový extrakt.
  • Potom vmiešajte zmes mandľovej múky a rukou vypracujte cesto.
  • Cesto vytvarujte do tvaru gule, zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky aspoň na hodinu, najlepšie cez noc.
  • Predhrejte si rúru na 180°C a plech vyložte papierom na pečenie.
  • Z cesta vyvaľkajte tenký plát a pomocou vykrajovačov vykrajujte ľubovoľné tvary.
  • Vykrájané tvary pokladajte na plech a dajte piecť na 8-10 minút do zlatista. Po upečení nechajte vychladnúť a potom ozdobte podľa vášho gusta.
Zdobené medové perníčky bez obsahu cukru.
Zdroj: glutenfreebaking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.