Zdravšia alternatíva klasických perníčkov, v ktorej je namiesto cukru iba med. Pokiaľ chcete, pridajte aj javorový sirup či alulózu. Navyše sú bezlepkové!
Ingrediencie
- 2,5 hrnčeka mandľovej múky
- 2 lyžice perníkového korenia
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- Štipka soli
- 1/2 hrnčeka medu
- 3 lyžice zmäknutého masla
- 1 vajce
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup
- V mise zmiešajte mandľovú múku s perníkovým korením a práškom do pečiva.
- V samostatnej mise pomocou mixéra rozšľahajte maslo s medom či sladidlom. Pridajte vajcia a vanilkový extrakt.
- Potom vmiešajte zmes mandľovej múky a rukou vypracujte cesto.
- Cesto vytvarujte do tvaru gule, zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky aspoň na hodinu, najlepšie cez noc.
- Predhrejte si rúru na 180°C a plech vyložte papierom na pečenie.
- Z cesta vyvaľkajte tenký plát a pomocou vykrajovačov vykrajujte ľubovoľné tvary.
- Vykrájané tvary pokladajte na plech a dajte piecť na 8-10 minút do zlatista. Po upečení nechajte vychladnúť a potom ozdobte podľa vášho gusta.