Medové perníčky hneď mäkké

Medové perníčky hneď mäkké

Každá gazdinka chce mať perníčky po upečení mäkké a vláčne. Tento recept vám v tom pomôže.

Ingrediencie:

  • 50 dkg hladkej múky
  • 16 dkg práškového cukru
  • 12,5 dkg Hery
  • 12,5 dkg medu
  • 2 rovné lyžičky mletej škorice
  • 2 rovné lyžičky perníkového korenia
  • 1 rovná lyžička jedlej sódy

Postup

  • Múku s jedlou sódou preosejeme na dosku, pridáme preosiaty práškový cukor, vlažnú rozpustenú Heru, vlažný rozpustený med a korenie.
  • Vypracujeme cesto a necháme ich hodinu odležať v chlade.
  • Potom ich rozvaľkáme na plát s výškou zhruba 5 mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary.
  • Zvoľna upečieme.
  • Ešte horúce ich potrieme rozšľahaným vajcom. Nemusíme nechávať uležať, perníčky sú ihneď mäkké.
Upečené ihneď mäkké perníčky s medom.
Zdroj: inkatrinaskitchen.com

U nás nájdete aj tie najlepšie recepty na pečivo s kokosom.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.