Každá gazdinka chce mať perníčky po upečení mäkké a vláčne. Tento recept vám v tom pomôže.
Ingrediencie:
- 50 dkg hladkej múky
- 16 dkg práškového cukru
- 12,5 dkg Hery
- 12,5 dkg medu
- 2 rovné lyžičky mletej škorice
- 2 rovné lyžičky perníkového korenia
- 1 rovná lyžička jedlej sódy
Postup
- Múku s jedlou sódou preosejeme na dosku, pridáme preosiaty práškový cukor, vlažnú rozpustenú Heru, vlažný rozpustený med a korenie.
- Vypracujeme cesto a necháme ich hodinu odležať v chlade.
- Potom ich rozvaľkáme na plát s výškou zhruba 5 mm a vykrajujeme ľubovoľné tvary.
- Zvoľna upečieme.
- Ešte horúce ich potrieme rozšľahaným vajcom. Nemusíme nechávať uležať, perníčky sú ihneď mäkké.
U nás nájdete aj tie najlepšie recepty na pečivo s kokosom.