Medové perníčky z ražnej múky

Medové perníčky z ražnej múky

Ďalším zdravším variantom tradičných perníčkov sú tieto s ražnou múkou. Jednoduchý recept, ktorý zvládne každý.

Ingrediencie

  • 3,5 hrnčeka ražnej múky
  • 3 lyžice kakaa
  • Štipka soli
  • 1/3 lyžičky jedlej sódy
  • 2 lyžice perníkového korenia
  • 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
  • 1/2 hrnčeka trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 100g medu

Postup

  • Do misy preosejte múku, pridajte soľ, sódu a perníkové korenie.
  • V samostatnej mise pomocou tyčového mixéra vyšľahajte maslo s cukrom do nadýchanej hmoty.
  • Pridajte vajcia, med a dobre prešľahajte. Postupne pridávajte sypkú zmes s múkou.
  • Rukou vypracujte cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky aspoň na hodinu.
  • Predhrejte rúru na 180 ° C a vyvaľkajte cesto na tenký plát.
  • Pomocou vykrajovačov vykrájajte ľubovoľné tvary a pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie po dobu 8-10 minút.
  • Po upečení nechajte úplne vychladnúť a potom ozdobte.
Ražné vianočné perníčky s medom.
Zdroj: mainegrains.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.