Ďalším zdravším variantom tradičných perníčkov sú tieto s ražnou múkou. Jednoduchý recept, ktorý zvládne každý.
Ingrediencie
- 3,5 hrnčeka ražnej múky
- 3 lyžice kakaa
- Štipka soli
- 1/3 lyžičky jedlej sódy
- 2 lyžice perníkového korenia
- 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
- 1/2 hrnčeka trstinového cukru
- 2 vajcia
- 100g medu
Postup
- Do misy preosejte múku, pridajte soľ, sódu a perníkové korenie.
- V samostatnej mise pomocou tyčového mixéra vyšľahajte maslo s cukrom do nadýchanej hmoty.
- Pridajte vajcia, med a dobre prešľahajte. Postupne pridávajte sypkú zmes s múkou.
- Rukou vypracujte cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky aspoň na hodinu.
- Predhrejte rúru na 180 ° C a vyvaľkajte cesto na tenký plát.
- Pomocou vykrajovačov vykrájajte ľubovoľné tvary a pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie po dobu 8-10 minút.
- Po upečení nechajte úplne vychladnúť a potom ozdobte.