Myslíte si, že perníčky musia byť nutne ozdobené iba polevou? Tento recept vás presvedčí o tom, že sa mýlite. Cukroví s kandizovaným ovocím môžu byť perníčky.
Ingrediencie:
- 350 g medu
- 250 g hladkej múky
- 250 g mletých mandlí
- 100 g cukru
- 100 gramov masla
- 1 vajce
- Kôra z 1 citróna
- 1/2 čajovej lyžičky škorice
- 1/2 čajovej lyžičky klinčekov
- 1/2 čajovej lyžičky kardamónu
- 1/2 čajovej lyžičky muškátového orieška
- 1/2 čajovej lyžičky zázvoru
Na zdobenie
- 50 celých lúpaných mandlí
- 25 gramov kandizovaného pomaranča
- 25 gramov kandizovaného citróna
- 25 gramov kandizovaných limetiek
- 25 gramov kandizovaných čerešní
- 2 PL medu
- 2 PL vody
Postup:
- Med, cukor a maslo zahrievajte na miernom ohni za stáleho miešania, kým sa cukor úplne nerozpustí.
- Nechajte vychladnúť. Pridajte vajcia, citrónovú kôru a všetko korenie.
- Zmiešajte múku a mandle s medovou zmesou.
- Hneťte, kým nie je cesto pevné.
- Cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 2 hodiny do chladničky.
- Potom cesto rozvaľkajte valčekom a pomocou vykrajovačov vykrájajte požadované tvary.
- Predhrejte rúru na 180 °C
- Perníčky položte na plech s papierom na pečenie a posypte mandľami a kandizovaným ovocím.
- Pečte približne 15-20 minút v závislosti od veľkosti perníčkov.
- Ešte teplé pečivo s kandizovaným ovocím potrite zmesi dvoch lyžíc medu a dvoch lyžíc vody.