Vyskúšajte tieto medovníkové rezy s krémom, po ktorých sa budete ešte dlho olizovať. Príprava je naozaj jednoduchá a zvládne ju každý!
Ingrediencie na cesto
- 200 g cukru
- 150 g masla
- 200 g polohrubej múky
- 3 vajcia
- prášok do pečiva
- 1 lyžica škorice
Ingrediencie na krém
- 2 l mlieka
- 150 g medu
- 1 vanilkový puding
- 1 žĺtok
- 250 g masla
P ostup
- Žĺtok vyšľaháme s cukrom. Pridáme rozpustené maslo, múku s práškom do pečiva, škoricu a sneh z bielkov.
- Cesto prelejeme do formy.
- Pečieme v predhriatej rúre pri 180 º C asi 35 minút.
- Po upečení dáme vychladnúť, potom rozrežeme na pláty.
- V mlieku rozmiešame med, vanilkový prášok a žĺtok.
- Varíme vo vodnom kúpeli do zhustnutia.
- Do vychladnutej zmesi vmiešame maslo.
- Jednotlivé pláty korpusu pospájame krémom.
- Uchovávame v chladničke maximálne 24 hodín.
- Sypeme kakaom, capuccinom, škoricou alebo strúhanou čokoládou.
- Na vrch rezov sa hodia farebné konfekčné vajíčka alebo kuriatka.
K týmto dezertom sa hodí aj skvelá káva. Mrknite, ako si v jej príprave vedú kávovary Jura z našej recenzie .