Medové rezy plnené pudingom a džemom s čokoládovou polevou

Medové rezy plnené pudingom a džemom s čokoládovou polevou

Tenké vrstvy cesta s medovou príchuťou plnené pudingom a džemom a nakoniec potreté čokoládovou polevou jednoducho musíte milovať! Pripravte si ich už dnes a nebudete ľutovať.

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 400 g hladkej múky
  • 150 g krupicového cukru
  • 80 g masla
  • 4 lyžice mlieka
  • 2 lyžice medu
  • 1 stredné vajcia
  • ½ lyžičky jedlej sódy

Na náplň:

  • poháre džemu podľa vášho výberu
  • 500 ml vanilkového pudingu izbovej teploty
  • 180 g práškového cukru
  • 250 g masla

Na čokoládovú polevu:

  • 100 g čokolády
  • 180 ml smotany na šľahanie

Postup

  • Do veľkého hrnca dajte cukor, maslo, mlieko, med a vajcia.
  • Na miernom ohni neustále miešajte, pokiaľ sa zmes nerozpustí.
  • Teraz pridajte jedlú sódu a stále miešajte do spenenia (nevarte).
  • Zložte zo sporáka.
  • Vmiešajte ½ múky.
  • Na pracovnú dosku si preložte zvyšok múky a zalejte zmesou.
  • Vytvarujte cesto.
  • To rozdeľte na 2 rovnaké polovice a vytvarujte z nich obdĺžniky.
  • Každú polovicu váľajte, kým vám nevznikne veľmi tenký plát cesta.
  • Skontrolujte veľkosť najväčšieho plechu na pečenie, ktorý máte, a cesto vyvaľkajte tak, aby sa vám na plech zmestilo.
  • Vyvaľkané cesto preložte na plech dobre vymastený olejom alebo vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte pri 180 stupňoch Celzia 10 minút.
  • To isté urobte aj s druhým plátom cesta (ak máte dva veľké plechy, pečte oba pláty naraz).
  • Akonáhle sú pláty upečené, vyberte ich a pred plnením nechajte úplne vychladnúť.
  • Pomocou mixéra utrite práškový cukor s mäkkým maslom.
  • Postupne pridávajte puding (izbové teploty), kým všetko nespotrebujete a nezískate pekne hustú zmes.
  • Umiestnite prvý upečený plát na tácku alebo doštičku a zakryte ho pudingovou náplňou.
  • Prikryte druhým upečeným plátom a priečne rozpoľte.
  • Jednu polovicu potrite džemom.
  • Pokiaľ vám zostala ešte nejaká pudingová náplň, namažte ju na džem.
  • Prikryte druhou polovicou.
  • Na múčnik položte list papiera na pečenie a zaťažte ho doskou (alebo čímkoľvek, čo na múčnik trochu tlačí).
  • Uchovávajte cez noc v chladničke.
  • Smotanu na šľahanie priveďte do varu.
  • Nalejte na jemne nasekanú čokoládu a pred miešaním nechajte 2 minúty stuhnúť, kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
  • Múčnik potrite čokoládou a vráťte do chladničky, aby čokoláda stuhla.
  • Po stuhnutí odrežte okraje a nakrájajte na jednotlivé porcie.
  • Dobrú chuť!
Rezy s medovou príchuťou plnené pudingom a džemom a nakoniec potreté čokoládovou polevou na tanieriku s vidličkou.
www.happyfoodstube.com

A čo také recepty na guličky s medom 5x inak? Oslaďte si s nami život!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.