Medovník na plech s medom

Medovník na plech s medom

Nemáte žiadne vajcia a chcete upiecť niečo sladké?

Vyskúšajte túto francúzsku verziu perníka so zaujímavým korením, ktorú ocenia všetci milovníci zaujímavých chutí.

Ingrediencie

Cesto:

  • 250 g múky
  • 150 g cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 250 ml mlieka
  • 2 polievkové lyžice medu
  • šťava z ½ citróna
  • citrónová alebo pomarančová kôra

Korenie:

  • 1 čajová lyžička muškátového orieška
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 čajová lyžička zázvoru
  • trocha mletého korenia (na dochutenie)
  • klinčeky (voliteľné)

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Preosejte múku a vmiešajte do nej prášok do pečiva a cukor. Premiešajte.
  • Pridajte do zmesi zvyšok korenia a poriadne premiešajte, aby sa všetky suché ingrediencie prepojili.
  • Do suchej zmesi nastrúhajte kôru z citróna alebo pomaranča. Ovocie poriadne umyte. Poprípade zakúpte bio produkt, ktorého kôra nie je napustená chemikáliami.
  • Následne prilejte citrónovú šťavu a zamiešajte.
  • Do malého hrnca dajte mlieko a zohrejte ho. Nevarte. Do horúceho mlieka pridajte med.
  • Medovo-mliečnu zmes pridajte do suchej zmesi a energicky zamiešajte, aby sa nevytvorili hrudky.
  • Pripravte si hlboký plech alebo inú formu na pečenie, vymažte ju maslom a vysypte múkou.
  • Do formy nalejte pripravené cesto a pečte 45 minút.
  • Možno vás to prekvapí, ale perník s medom chutí skvele, ak ho podávate ako prílohu k tekvicovej polievke. Pomazať ho môžete aj figovým, pomarančovým alebo ríbezľovým džemom.

Medovník na plechu s medom.
zdroj: myparisiankitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.