Medovník s čokoládovou polevou

Medovník s čokoládovou polevou

Dezert môžete dochutiť zmrzlinou, džemom, krémom, šľahačkou alebo výbornou čokoládou!

Pripravte si doma vlastnú sladkú a jemnú dobrotu.

Ingrediencie

  • 8 šálok cukru
  • ½ šálky mliečnej čokolády (nasekané nadrobno)
  • ½ šálky zmesi na snehové pusinky
  • 1 polievková lyžica extraktu z vanilky
  • ¾ šálky + 2 polievkové lyžice teplej vody

Postup

  • Pred prípravou polevy si pripravte ľubovoľné perníkové cesto, ktoré upečte viď niektorý z receptov vyššie.
  • Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a následne do nej primiešajte všetky suché prísady.
  • Vo vedľajšom hrnci premiešajte vodu s vanilkou a pridajte všetko do čokoládovej zmesi.
  • Všetko pomaly premiešavajte, kým nedosiahnete konzistenciu, pripomínajúcu melasu.
  • Môžete miešať ručne, ale aj pomocou mixéra, pusteného na najnižší výkon.
  • Akonáhle sú všetky ingrediencie zmiešané, mixér pustite na najvyšší výkon a šľahajte približne 2 minúty, kým poleva nebude ľahká a nadýchaná.
  • Hotovú čokoládovú zmes naneste na dezert a môžete podávať.

Čokoládová poleva na perníku v tvare štvorca.
zdroj: sweetsugarbelle.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.