Dezert môžete dochutiť zmrzlinou, džemom, krémom, šľahačkou alebo výbornou čokoládou!
Pripravte si doma vlastnú sladkú a jemnú dobrotu.
Ingrediencie
- 8 šálok cukru
- ½ šálky mliečnej čokolády (nasekané nadrobno)
- ½ šálky zmesi na snehové pusinky
- 1 polievková lyžica extraktu z vanilky
- ¾ šálky + 2 polievkové lyžice teplej vody
Postup
- Pred prípravou polevy si pripravte ľubovoľné perníkové cesto, ktoré upečte viď niektorý z receptov vyššie.
- Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a následne do nej primiešajte všetky suché prísady.
- Vo vedľajšom hrnci premiešajte vodu s vanilkou a pridajte všetko do čokoládovej zmesi.
- Všetko pomaly premiešavajte, kým nedosiahnete konzistenciu, pripomínajúcu melasu.
- Môžete miešať ručne, ale aj pomocou mixéra, pusteného na najnižší výkon.
- Akonáhle sú všetky ingrediencie zmiešané, mixér pustite na najvyšší výkon a šľahajte približne 2 minúty, kým poleva nebude ľahká a nadýchaná.
- Hotovú čokoládovú zmes naneste na dezert a môžete podávať.