Medovník s pudingom

Medovník s pudingom

Tento recept je pikantný a jemný vďaka vrstve pudingu. Nezabudnite dezert doplniť zmrzlinou, ktorá dodá pokrmu šmrnc.

Ingrediencie

Cesto:

  • 1 a ¼ šálky univerzálnej múky
  • ¾ čajovej lyžičky jedlej sódy
  • ¾ čajovej lyžičky zázvoru
  • ½ čajovej lyžičky škorice
  • ⅛ čajové lyžičky muškátového orieška
  • ¼ čajovej lyžičky soli
  • ½ šálky melasy (asi 170 g)
  • ½ šálky mlieka (v izbovej teplote)
  • 1 veľké vajcia (v izbovej teplote)
  • 4 polievkové lyžice nesoleného masla v izbovej teplote (asi 60 g)
  • ¼ šálky kryštálového cukru (asi 50 g)

Puding:

  • 1 šálka hnedého cukru
  • 4 čajové lyžičky kukuričného škrobu
  • 1 a ¼ šálky horúcej vody
  • 4 lyžice nesoleného masla (v izbovej teplote)

Postup

Medovník:

  • Predhrejte rúru na 200 °C a pripravte si, vymastený, hlboký plech alebo pekáč.
  • Zmiešajte múku s jedlou sódou, zázvorom, škoricou, muškátovým orieškom a soľou. Odložte bokom.
  • Vo vedľajšej miske zmiešajte melasu, mlieko a vajcia. Rovnako odložte bokom.
  • Vo veľkej mise zmiešajte maslo a cukor. Pomaly šľahajte a postupne pridávajte zmes múky a melasy. Šľahajte pri nízkej rýchlosti, kým sa všetky ingrediencie neprepoja.
  • Cesto nalejte do pripraveného pekáča.

Puding:

  • Zmiešajte hnedý cukor s kukuričným škrobom.
  • Vodu s maslom spoločne ohrievajte, kým sa maslo nerozpustí. Následne maslovú zmes vmiešajte do tej s hnedým cukrom.
  • Pudingovú zmes pomaly nalejte na cesto v pekáči a pečte 25–28 minút. Či je perník hotový, spoznáte pomocou špajle, ktorú zapichnete do stredu. Pokiaľ na špajli nezostane žiadne cesto, je pokrm hotový.
  • Medovník s pudingom podávajte teplý. Kontrast teplého dezertu so studenou zmrzlinou chutí výborne.

Poháre s perníkovým pudingom.
zdroj: kingarthurbaking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.