Výborný domáci cuketový perník, ktorý je porovnateľný s klasikou, rozdielom je jeho vláčnosť, ktorú mu dáva cuketa.
Čo budeme potrebovať
- 800 g cukety – olúpané, bez semienok
- 3 vajcia
- 200 g hnedého cukru
- 4 lyžice medu
- 150 g rozpusteného masla alebo rastlinného oleja
- 200 g špaldovej múky
- 200 g pšeničnej celozrnnej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžica kvalitného kakaa
- 1 lyžica škorice
- 1 balenie perníkového korenia
- 3 lyžice chia semienok
- kôra z 1 citróna
- orechy podľa chuti
Postup
- Predhrejeme rúru na 160 °C.
- Plech si vyložíme papierom na pečenie.
- Nastrúhame cuketu na jemnom strúhadle.
- Šťavu, ktorú pustí, nezlievame.
- Pridáme vajcia, olej, semienka, citrónovú kôru a dobre premiešajte.
- V druhej mise zmiešame všetky zostávajúce „suché“ ingrediencie.
- Teraz môžeme prepojiť obe zmesi a vzniknuté cesto dať rovno na plech a do predhriatej rúry.
- Pečieme 25 – 30 minút.
Tak ako cuketa patrí k letu az nej pripravené múčniky, tak k múčnikom patrí určite aj nejaký osviežujúci nápoj.
Môžete skúsiť pripraviť limonádu z bazových kvetov, domáci džús, alebo ovocnú limonádu .