Medovník z cukety

Medovník z cukety

Výborný domáci cuketový perník, ktorý je porovnateľný s klasikou, rozdielom je jeho vláčnosť, ktorú mu dáva cuketa.

Čo budeme potrebovať

  • 800 g cukety – olúpané, bez semienok
  • 3 vajcia
  • 200 g hnedého cukru
  • 4 lyžice medu
  • 150 g rozpusteného masla alebo rastlinného oleja
  • 200 g špaldovej múky
  • 200 g pšeničnej celozrnnej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžica kvalitného kakaa
  • 1 lyžica škorice
  • 1 balenie perníkového korenia
  • 3 lyžice chia semienok
  • kôra z 1 citróna
  • orechy podľa chuti

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 160 °C.
  2. Plech si vyložíme papierom na pečenie.
  3. Nastrúhame cuketu na jemnom strúhadle.
  4. Šťavu, ktorú pustí, nezlievame.
  5. Pridáme vajcia, olej, semienka, citrónovú kôru a dobre premiešajte.
  6. V druhej mise zmiešame všetky zostávajúce „suché“ ingrediencie.
  7. Teraz môžeme prepojiť obe zmesi a vzniknuté cesto dať rovno na plech a do predhriatej rúry.
  8. Pečieme 25 – 30 minút.

Tak ako cuketa patrí k letu az nej pripravené múčniky, tak k múčnikom patrí určite aj nejaký osviežujúci nápoj.
Môžete skúsiť pripraviť limonádu z bazových kvetov, domáci džús, alebo ovocnú limonádu .

Nakrájaný nadýchaný perník plný zdravej cukety.
Zdroj: pinchofyum.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.