Medovníková roláda

Medovníková roláda

Kto by nemal rád jednoduché a rýchle pečenie? Navyše, keď výsledok ešte vyzerá skvele.

INGREDIENCIA:

  • 4 vajcia (4 bielky + 3 žĺtky)
  • 100 g práškového cukru
  • 2 lyžice medu
  • 120 g polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička perníkového korenia

Na krém :

  • 1 maslo
  • 1 karamelové salko
  • 300 ml mlieka
  • 1 karamelový pudingový prášok

POSTUP:

  1. Na roládu vyšľaháme z bielkov pevný sneh.
  2. Do snehu postupne zašľaháme žĺtky, cukor a med, nakoniec len zľahka vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a korením.
  3. Cesto rozotrieme na papier na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180 ° C a pečieme asi 10 minút.
  4. Upečený plát ešte teplý zrolujeme a necháme vychladnúť.
  5. Pripravíme krém z mlieka, pudingového prášku.
  6. Uvaríme puding a necháme vychladnúť.
  7. Maslo vyšľaháme do peny, postupne do masla zašľaháme vychladený puding a karamelové salko.
  8. Upečený plát potrieme krémom a zrolujeme do rolády.
Medovníková roláda
Zdroj: kitchen.nine.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.