Medovníkové gule

Medovníkové gule

Múčnik Marlenka pozná určite každý, ale už ste si z neho skúsili niekedy vyrobiť ako nepečenú alternatívu? Uvidíte, že si tento recept zamilujete a budete sa k nemu pravidelne vracať.

Ingrediencie:

  • 500 g medového korpusu na tortu Marlenka
  • 1 plechovka karamelového kondenzovaného mlieka
  • 2 – 3 polievkové lyžice medu
  • 200 g čerstvého nesoleného masla
  • Rum podľa chuti
  • Mleté a nasekané lieskové či vlašské orechy na obalenie
  • Čokoláda na ozdobu

Postup:

  • Do misy dáme zmäknuté maslo, karamelové kondenzované mlieko aj med a pomocou ručného mixéra rozmixujeme na hladkú hmotu.
  • Medové cesto na Marlenku ručne rozdrobíme do misy k zmesi a pokiaľ možno necháme aj väčšie kúsky.
  • Pokvapkáme rumom a dôkladne premiešame s maslovou zmesou.
  • Vypracujeme, aby bolo cesto pekne hladké.
  • Pomocou lyžičky odoberáme kúsky, z ktorých tvoríme malé guličky, ktoré obalíme v zmesi mletých a nasekaných orechov.
  • Každú guľôčku dáme do cukrárskeho papierového košíčka.
  • Nakoniec ešte rozpustíme čokoládu a jednotlivé guličky s ňou pokvapkáme.
  • Cesto by malo vystačiť na 30 – 40 kúskov.
Luxusné medové gule Marlenka.
Zdroj: https://www.top-rezepte.de/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.