Múčnik Marlenka pozná určite každý, ale už ste si z neho skúsili niekedy vyrobiť ako nepečenú alternatívu? Uvidíte, že si tento recept zamilujete a budete sa k nemu pravidelne vracať.
Ingrediencie:
- 500 g medového korpusu na tortu Marlenka
- 1 plechovka karamelového kondenzovaného mlieka
- 2 – 3 polievkové lyžice medu
- 200 g čerstvého nesoleného masla
- Rum podľa chuti
- Mleté a nasekané lieskové či vlašské orechy na obalenie
- Čokoláda na ozdobu
Postup:
- Do misy dáme zmäknuté maslo, karamelové kondenzované mlieko aj med a pomocou ručného mixéra rozmixujeme na hladkú hmotu.
- Medové cesto na Marlenku ručne rozdrobíme do misy k zmesi a pokiaľ možno necháme aj väčšie kúsky.
- Pokvapkáme rumom a dôkladne premiešame s maslovou zmesou.
- Vypracujeme, aby bolo cesto pekne hladké.
- Pomocou lyžičky odoberáme kúsky, z ktorých tvoríme malé guličky, ktoré obalíme v zmesi mletých a nasekaných orechov.
- Každú guľôčku dáme do cukrárskeho papierového košíčka.
- Nakoniec ešte rozpustíme čokoládu a jednotlivé guličky s ňou pokvapkáme.
- Cesto by malo vystačiť na 30 – 40 kúskov.