Medovníkové guličky Marlenka

Medovníkové guličky Marlenka

Sladké, lepivé, nadýchané to sú presne tieto guličky inšpirované známym medovým dezertom. Garantujeme vám, že lepšiu chuťovú kombináciu nenájdete a dezertné misky zostanú prázdne. Krémové čokoládové cesto s kúskami nadýchaného cesta vo vnútri aj na povrchu, táto kombinácia s medom jednoducho neomrzí! Trúfam si tvrdiť, že sú lepšie ako originál, ale posúďte sami.

Čo budeme potrebovať

Na guličky

  1. 120 g čokolády (nasekané)
  2. 125 ml karamelového kondenzovaného mlieka
  3. 80 g kakaového prášku (plus viac na obaľovanie)
  4. Lyžička vanilkového extraktu
  5. 2 lyžice medu
  6. Štipka soli

Na cesto

  1. 450 g hladkej múky
  2. 150 g cukru múčka
  3. 50 g vlašských orechov
  4. 2 vajcia
  5. 2 lyžice kypriaceho prášku
  6. 4 lyžice medu
  7. 60 g masla

Postup

  1. Čokoládové lupienky a kondenzované mlieko vložíme do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry a následne do mikrovlnnej rúry
  2. Tam zmes 40-60 sekúnd zahrievame av priebehu ohrievania miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí
  3. Zmes miešame, kým nie je úplne hladká
  4. Vmiešame kakaový prášok, vanilkový extrakt a soľ, kým sa ingrediencie nespoja a dáme bokom
  5. Následne si pripravíme cesto na perníkové pláty
  6. Zmiešame hladkú múku, cukor múčku, namleté ​​oriešky a kypriaci prášok
  7. Potom do suchých ingrediencií pridáme maslo, med, vajcia
  8. Zo zmesi si vypracujeme hladké konzistentné cesto
  9. Zabalíme ho do fólie a dáme na 30 minút odpočinúť do chladničky
  10. Cesto potom rozdelíme na diely az nich vyvaľkáme placky (nemusí byť rovnaké, cesto po upečení budeme drobiť)
  11. Pláty cesta položíme na plech a do rúry
  12. Pečieme ich na 180 stupňov 10 minút
  13. Vychladnuté medové placky rozdrobíme a časť dáme bokom na obaľovanie
  14. Do zvyšného rozdrobeného cesta pridáme cesto na guličky a premiešame
  15. Cesto necháme, odpočinú v chladničke aspoň 1 hodinu
  16. Potom z cesta na medové guličky začneme tvarovať gule
  17. Tie obaľujeme v rozdrobenom ceste alebo v kakaovom prášku
Najlepšie medové gule na spôsob dezertu marlenka s medom a čokoládou.
Zdroj: food-network.app.link

Zaujali vás chute Grécka a chceli by ste ochutnať ďalšie tradičné grécke dobroty? Pusťte sa s nami do prípravy tejto gréckej baklavy , ktorá je taktiež plná medu a navrch je navyše krásne chrumkavá!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.