Medovníkové rezy sa pripravujú jednoduchšie a rýchlejšie ako medovník a chuť medu je u nich tiež veľmi výrazná.
INGREDIENCIA:
Cesto :
- 2 vajcia
- 230 g práškového cukru
- 230 g masla
- 5 lyžíc plnotučného mlieka
- 3 lyžice medu
- 680 g hladkej múky
- 1, 5 lyžičky sódy
Krém :
- 1 l plnotučného mlieka
- 8 lyžíc hladkej múky
- 300 g práškového cukru
- 300 g masla
- čokoládová poleva
POSTUP:
- Okrem múky všetko rozohrejeme v menšom hrnci na miernom plameni.
- Potom pridáme múku a dobre vymiešame.
- Cesto rozdelíme na 4 časti, ešte teplé vyvaľkáme a dáme na vymastený plech.
- Pri vyvaľovaní môžeme podsypať hrubou múkou, aby sa nám cesto nelepilo.
- Ingrediencie okrem masla zvaríme spolu na kašu a necháme vychladnúť.
- Do vychladnutej zmesi vmiešame postupne maslo.
- Plnku rozdelíme na tri pláty, natrieme a vrchnú necháme suchý.
- Zaťažíme ho asi na 12 hod.
- Potom polejeme čokoládovou polevou.