Medovníkové rezy

Medovníkové rezy

Medovníkové rezy sa pripravujú jednoduchšie a rýchlejšie ako medovník a chuť medu je u nich tiež veľmi výrazná.

INGREDIENCIA:

Cesto :

  • 2 vajcia
  • 230 g práškového cukru
  • 230 g masla
  • 5 lyžíc plnotučného mlieka
  • 3 lyžice medu
  • 680 g hladkej múky
  • 1, 5 lyžičky sódy

Krém :

  • 1 l plnotučného mlieka
  • 8 lyžíc hladkej múky
  • 300 g práškového cukru
  • 300 g masla
  • čokoládová poleva

POSTUP:

  1. Okrem múky všetko rozohrejeme v menšom hrnci na miernom plameni.
  2. Potom pridáme múku a dobre vymiešame.
  3. Cesto rozdelíme na 4 časti, ešte teplé vyvaľkáme a dáme na vymastený plech.
  4. Pri vyvaľovaní môžeme podsypať hrubou múkou, aby sa nám cesto nelepilo.
  5. Ingrediencie okrem masla zvaríme spolu na kašu a necháme vychladnúť.
  6. Do vychladnutej zmesi vmiešame postupne maslo.
  7. Plnku rozdelíme na tri pláty, natrieme a vrchnú necháme suchý.
  8. Zaťažíme ho asi na 12 hod.
  9. Potom polejeme čokoládovou polevou.
Lahodný medový rez.
greatbritishchefs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.