Medovo-cesnakové kuracie rezančeky s medom

Medovo-cesnakové kuracie rezančeky s medom

Tento recept na medové, cesnakové kura a rezance sa stane vašou obľúbenou týždennou večerou. Kurča, červenú papriku a cibuľu pomaly varte v ochutenej medovo cesnakovej omáčke. Kuracie mäso chutí vždy dokonale, preto skúste aj našu kombináciu kurčaťa a gnocchi !

Čo budeme potrebovať

  • 40 g nakrájanej cibule
  • 1 kg vykostených kuracích pŕs
  • 1 červená paprika (nakrájaná na plátky)
  • 70 g medu
  • 100 ml sójovej omáčky
  • 30 g kečupu
  • 2 lyžičky sezamového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžičky kukuričného škrobu
  • 3 lyžice studenej vody
  • 500 g rezancov

Postup

  • Do pomalého hrnca dajte nakrájané kura, nakrájanú cibuľu a nakrájanú červenú papriku.
  • V strednej miske prešľahajte med, sójovú omáčku, kečup, sezamový olej a mletý cesnak, kým sa nespoja.
  • Omáčku nalejte na kura a zeleninu a premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  • Prikryte a varte pri nízkej teplote 6 hodín, pri vysokej teplote 4 hodiny.
  • Tesne pred podávaním zmiešajte v malej miske kukuričný škrob s 3 polievkovými lyžicami studenej vody a premiešajte.
  • Vmiešajte zmes kukuričného škrobu do pomalého hrnca, aby omáčka zhustla.
  • Pred podávaním vhoďte uvarené a odkvapkané rezance.
  • Premiešajte a podávajte.

Aby ste si mohli pripraviť mäso, ktoré sa vám rozpadne v ústach, potrebujete mať kvalitný pomalý hrniec! Aký je tennajlepší elektrický hrniec , sme pre vás zistili a popísali v našej recenzii.

Mazľavá omáčka z medu a cesnaku obaľujúceho rezance s kuracím mäsom.
Zdroj: tiffycooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.