Medovo-horčičná bábika z grilu

Medovo-horčičná bábika z grilu

Toto je tá najjednoduchšia, najlepšia a najzdravšia grilovaná bravčová bábika, akú ste si kedy pripravili! Na lahodnú marinádu potrebujete iba bežne dostupné ingrediencie, ktoré väčšinou nájdete doma v špíze a grilovanie vám zaistí úplne dokonalé mäso.

Čo budete potrebovať

  • 700 – 900 g bravčovej bábiky (ak je bábika hrubá viac ako 6 cm, rozrežte ju pozdĺžne na polovicu, aby ste získali dva tenšie kusy mäsa)
  • šťava z ½ citróna
  • 2 lyžičky prelisovaného cesnaku
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • ¼ šálky oleja
  • ½ lyžičky soli
  • ⅛ lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 2 lyžičky medu

Postup

  • Bravčovú bábiku osušte papierovou utierkou.
  • Zmiešajte citrónovú šťavu, cesnak, talianske korenie, olej, soľ, korenie, dijonskú horčicu a med.
  • Nalejte polovicu zmesi do veľkého vrecka na zips a pridajte bábiku.
  • Vytlačte prebytočný vzduch, uzavrite vrecko a nechajte 30 minút chladiť.
  • Predhrejte gril na stredný stupeň a rošty naolejujte.
  • Pomocou klieští preložte bravčové mäso na gril.
  • Zatvorte gril a grilujte 15–20 minút, každých pár minút otočte, aby ste zaistili rovnomerné prepečenie av polovici grilovania potrite všetky strany bravčového mäsa rezervovanou marinádou.
  • Pred krájaním a podávaním preložte na doštičku a nechajte 5 minút odpočinúť.
  • Dobrú chuť!
Nakrájaná grilovaná bravčová bábika s marinádou.
www.lecremedelacrumb.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.