Toto je tá najjednoduchšia, najlepšia a najzdravšia grilovaná bravčová bábika, akú ste si kedy pripravili! Na lahodnú marinádu potrebujete iba bežne dostupné ingrediencie, ktoré väčšinou nájdete doma v špíze a grilovanie vám zaistí úplne dokonalé mäso.
Čo budete potrebovať
- 700 – 900 g bravčovej bábiky (ak je bábika hrubá viac ako 6 cm, rozrežte ju pozdĺžne na polovicu, aby ste získali dva tenšie kusy mäsa)
- šťava z ½ citróna
- 2 lyžičky prelisovaného cesnaku
- 1 lyžička talianskeho korenia
- ¼ šálky oleja
- ½ lyžičky soli
- ⅛ lyžičky mletého čierneho korenia
- 2 lyžičky dijonskej horčice
- 2 lyžičky medu
Postup
- Bravčovú bábiku osušte papierovou utierkou.
- Zmiešajte citrónovú šťavu, cesnak, talianske korenie, olej, soľ, korenie, dijonskú horčicu a med.
- Nalejte polovicu zmesi do veľkého vrecka na zips a pridajte bábiku.
- Vytlačte prebytočný vzduch, uzavrite vrecko a nechajte 30 minút chladiť.
- Predhrejte gril na stredný stupeň a rošty naolejujte.
- Pomocou klieští preložte bravčové mäso na gril.
- Zatvorte gril a grilujte 15–20 minút, každých pár minút otočte, aby ste zaistili rovnomerné prepečenie av polovici grilovania potrite všetky strany bravčového mäsa rezervovanou marinádou.
- Pred krájaním a podávaním preložte na doštičku a nechajte 5 minút odpočinúť.
- Dobrú chuť!