Medovo-pomarančový pečený bažant

Medovo-pomarančový pečený bažant

Na tento recept nepotrebujete veľa ingrediencií, ale napriek tomu si neuveriteľne pochutnáte. Bažant s chuťou medu a pomarančov je lahôdkou, ktorú si budete chcieť pripravovať znova a znova.

Čo budete potrebovať

  • 1/2 šálky masla alebo margarínu, zmäkčeného
  • 2 lyžičky nastrúhanej pomarančovej kôry
  • 1 lyžička soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 2 lyžice medu
  • 4 jarné cibuľky, nakrájané na plátky
  • 2 bažanti (každý s hmotnosťou cca 1 až 1,5 kg)
  • 1/2 šálky pomarančového likéru alebo vody
  • 1 šálka kuracieho vývaru

Postup

  • Rúru predhrejte na 175°C.
  • Na plnku rozohrejte na panvici maslo a cibuľu s pórom na ňom zľahka opekajte asi 8 minút, kým nezmäknú.
  • V malej miske miešajte maslo, pomarančovú kôru, soľ, korenie, med a jarnú cibuľku.
  • Bažanty vložte prsiami hore do plytkého pekáča.
  • U každého bažanta, počnúc zadným otvorom, prsty jemne oddeľte kožu od pŕs.
  • Maslovú zmes natrite na bažantie prsia pod kožu.
  • V prípade potreby pripevnite kožu k mäsu špáradlom.
  • Vložte teplomer na mäso tak, aby špička bola v najhrubšej časti vnútornej strany stehenného svalu a nedotýkala sa kosti.
  • Pečte odkryté asi 45 minút alebo pokiaľ teplomer neukáže 82 °C.
  • Preneste bažanty na servírovací tanier a voľne prikryte alobalom.
  • Do pekáča nalejte pomarančový likér a vývar a zoškrabte z neho opečené kúsky.
  • Zmes prelejte litrového hrnca.
  • Za občasného miešania priveďte do varu.
  • Varte asi 15 minút za občasného miešania, kým sa tekutina nezredukuje na 1 šálku.
  • Bažanty podávajte s omáčkou.
Upečený bažant položený na doske.
www.bettycrocker.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.