Medovo-vanilkové rezy s polevou a zdobením

Medovo-vanilkové rezy s polevou a zdobením

Tento recept si nezabudnite uložiť! Vláčnu buchtu s medom a vanilkou potretou krémovou polevou z kakaa, medu a masla si totiž budete chcieť pripravovať znova a znova.

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • ½ lyžičky soli
  • 4 veľké vajcia, izbové teploty
  • 180 g medu
  • ½ šálky práškového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • ¾ šálky rastlinného oleja
  • 1 šálka cmaru

Na polevu:

  • 270 g medu
  • 1 lyžica kakaa
  • 170 g studeného masla, nakrájaného
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžice pestrého zdobenia

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Plech vymažte a vyložte papierom na pečenie.
  • V mise prešľahajte múku, prášok do pečiva a jedlú sódu a dajte bokom.
  • V inej miske zmiešajte vajcia a cukor a šľahajte, kým sa nespoja.
  • Pridajte vanilkový extrakt a rastlinný olej a znova prešľahajte.
  • Postupne vmiešajte striedavo s cmarom k suchým ingredienciám.
  • Cesto nalejte na vyložený plech a vrch zarovnajte lyžicou.
  • Pečte 30-35 minút, kým špajľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
  • Vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  • Na prípravu polevy dajte studené maslo, kakao, vanilkový extrakt a med do misy stolného mixéra.
  • Miešajte, kým sa všetko nespojí a textúra nie je ľahká a nadýchaná, asi 8-10 minút.
  • Polevu natrite na upečené cesto a posypte zdobením.
  • Nechajte v chlade, kým nebudete pripravení na podávanie.
  • Vyberte z chladničky 15 minút pred podávaním.
Buchta s medom a vanilkou potretá krémovou polevou z kakaa, medu a masla a posypaná zdobením.
www.capilanohoney.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.