Už ste niekedy piekli s tapiokovou múkou? Pokiaľ nie, mali by ste to rozhodne vyskúšať! Toto pečivo je jednoduché na prípravu a výsledok veľmi chutný.
Ingrediencie
- 2 vajcia
- 125 g trstinového cukru
- 350g mandlí
- 1 tabuľka horkej čokolády
- 1 lyžica škorice
- štipka soli
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 1-2 lyžice tapiokovej múky (jedná sa vlastne o škrob získaný z hľúz manioku jedlého)
- 2 lyžice griotky
Postup
- Mandle prelejte vriacou vodou, olúpte a nechajte uschnúť.
- Suché mandle a čokoládu na jemno nameľte.
- Vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom.
- Do vyšľahaného vajca pridajte zmes namletých mandlí a čokolády, škoricu, griotku a tapiokovú múku.
- Všetko dôkladne premiešajte a nechajte v chlade aspoň 2 hodiny odležať.
- Z vychladeného cesta tvarujte malé placky.
- Pečte na 160 ° C 18-20 minút.
Namiesto mandlí môžete použiť mandľovú múku a ušetriť si tým prácu s lúpaním a mletím celých mandlí.
Tvarovanie medvedích páčok môže byť jednoduchšie, keď najprv vytvarujete guličky a tie na plechu roztlačíte vidličkou.