Medvedí packy z tapiovej múky

Medvedí packy z tapiovej múky

Už ste niekedy piekli s tapiokovou múkou? Pokiaľ nie, mali by ste to rozhodne vyskúšať! Toto pečivo je jednoduché na prípravu a výsledok veľmi chutný.

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 125 g trstinového cukru
  • 350g mandlí
  • 1 tabuľka horkej čokolády
  • 1 lyžica škorice
  • štipka soli
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1-2 lyžice tapiokovej múky (jedná sa vlastne o škrob získaný z hľúz manioku jedlého)
  • 2 lyžice griotky

Postup

  • Mandle prelejte vriacou vodou, olúpte a nechajte uschnúť.
  • Suché mandle a čokoládu na jemno nameľte.
  • Vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom.
  • Do vyšľahaného vajca pridajte zmes namletých mandlí a čokolády, škoricu, griotku a tapiokovú múku.
  • Všetko dôkladne premiešajte a nechajte v chlade aspoň 2 hodiny odležať.
  • Z vychladeného cesta tvarujte malé placky.
  • Pečte na 160 ° C 18-20 minút.

Namiesto mandlí môžete použiť mandľovú múku a ušetriť si tým prácu s lúpaním a mletím celých mandlí.

Tvarovanie medvedích páčok môže byť jednoduchšie, keď najprv vytvarujete guličky a tie na plechu roztlačíte vidličkou.

Cukrovie z tapiokovej múky na plechu.
www.glutenfrei-kochen.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.