Melitzanosalatá – grécka baklažánová nátierka

Melitzanosalatá – grécka baklažánová nátierka

Vydajte sa na návštevu k Egejskému moru. Toto tradičné grécke jedlo vás tam v okamihu prenesie.

Ingrediencie

  • 2 baklažány
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 PL olivového oleja
  • 3 PL citrónovej šťavy
  • 1/4 ČL korenia
  • soľ

Postup

  • Baklažán nakrájajte na kolieska, pokvapkajte olivovým olejom a rozložte na plech s papierom na pečenie
  • Pečte 30 minút v rúre predhriatej na 170°
  • Nechajte vychladnúť a potom odkrojte šupku
  • Preložte baklažán do misy, zalejte olivovým olejom a roztlačte ho vidličkou
  • Pridajte najemno nasekaný cesnak, šťavu z citróna, soľ a korenie a premiešajte
  • Nechajte hodinu odležať v chladničke
  • Podávajte s čiernymi olivami a čerstvou petržlenovou vňaťou
Baklažánová nátierka uprostred pokvapkaná olivovým olejom s čiernymi olivami
Zdroj: thewanderlustkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.